Månadens lista – april/16

Med några dagar kvar av april tar jag mig an månadens lista. Håll till godo med min variant av Johanna Bradfords lista.

STIL

1716månadenslista9Jag vet inte hur detta citat har undkommit min blick genom åren, eftersom det i princip sammanfattar vad jag vill med det jag gör. Ibland letar jag efter essensen i det som skrivs här. Hädanefter skall jag blicka ut mot de här orden och finna styrka i dem. Klassiskt kan aldrig bli tråkigt i min bok, utan något som har möjlighet att bli bestående i en värld som snurrar fort.

ORD

1716månadenslista10Håkan Hellström

VINTAGE

1716månadenslista2Det är inte lätt att vara unik i denna värld om det nu är det man är ute efter. Lotta Agaton skriver i senaste Residence om “Loppistrenden är över – här är den nya jakten”. Tanken går ut på att delvis dödförklara trenden med vintage a´la porslinshänder, flaskställ, skyltar och plåtskåp. Nu är det istället dyra, svårtillgängliga objekt från auktionshusen som är på tapeten. För egen del härjar som bekant loppisfebern för fullt, även om jag kanske letar efter andra saker än de som Agaton varit med om att göra så populära. Pendeln svänger alltid för eller senare, det kan man vara säker på. Och i ett tidevarv där vi är vana att dela med oss av våra hem på olika sociala plattformar, blir det svårt att inte få andra att haka på och köpa liknande saker om man är en stilbildare. Då gäller det att finna unikat. Den där egna kompassen, den verkar klurig.

BLOMMOR

1716månadenslista7Denna månad var tid för skira försommarbuketter hemma hos mig. När det har varit kyligt utanför har detta sannolikt verkat som en kompensation i spåren av längtan. Nu närmar sig säsongen för trädgårdsbuketter. Som det skall bli njutbart.

KLASSIKER

1716månadenslista8Nyligen passerade jag en affär här i staden som tydligen säljer produkter från Byaryms Bruk. Jag var tvungen att stanna en stund och titta på Signe Persson Melins Pallisad. Jag har haft med det flera gånger här – en klassiker med andra ord. Kanske skall jag önska mig det som inflyttningspresent till vårt växthus?

MOOD

1716månadenslista5Nu handlar allt om det här igen. Jag vill vara ute och få jord under naglarna. Det gröna är det som berikar mig som mest i detta nu.

DETALJ

1716måndadenslistaVaserna från Lyngby tillhör dem som jag använder mest till buketter. Det är något med den där skenbart enkla dekoren som gör att den alltid passar – stramt eller svulstigt – det spelar ingen roll. Nu kommer det även blomkrukor.

PÅ ÖNSKELISTAN

1716månadenslista3Önska sig kan man alltid som jag brukar säga till sonen. Svenskt Tenns nya skinnväskor är så fina. Jag är framförallt förtjust i detaljerna med handen och acantusbladet som förankrar väskorna i Estrid Ericsons värld.

INSPIRATION

1716månadenslista4Jodå, det kommer nog att bli en del växthusdrömmar även framledes här. Jag samlar på mig inspiration – här från MY HOME – styling Pella Hedeby och fotografi Sofi Sykfont. Den där utsikten kan många av oss inklusive jag bara drömma om, men detaljerna tilltalar mig här. Surfa in hit för fler bilder.

XOXO

1716månadenslista6Äntligen tid för sparris!

Maj – vi ses snart!

4 comments

  1. Jag kan nästan inte föreställa mig en finare och mer passande inflyttningspresent till växthuset än det vackra planteringskärlet Weronica! Hoppas så att du får det ♥

    kram

  2. Jag jobbar på Byarums skola och är bara ett par hundra meter från bruket på dagarna. Därför måste jag ju såklart tycka att det är extra kul att du gillar deras saker (såklart, superfina) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.