Tänker på: Att läsa

1716läsandetI dag har jag varit med sonen på sjukhuset. Han har opererat bort en platta. Den sattes in i hans arm när han bröt den i höstas efter att ha cyklat omkull. Det blir alltid mycket väntan vid tillfällen som dessa. Jag har tagit som vana att lägga ned en bok i väskan när jag vet att jag kommer att få tid. I vårt digitala samhälle blir det tydligt att en bok är något speciellt. Då blir jag fröken tvärtemot som tar det som en princip att sitta och läsa istället för att blicka ned på en skärm. Jag tänker att kanske får det någon att tänka till och bli inspirerad – och framförallt kommer jag själv till skott med läsning av pocketböcker som blivit liggandes här hemma. Om jag bara får en ingång till en bok, så fortsätter jag att läsa hemma. I dag hann jag en bra bit in i Samantha Ellis Mina hjältinnor – riktigt bra – speciellt när man som jag gärna läser om klassiker under livets olika faser. Dagens tips blir alltså läsning på offentliga platser. Jag tror på att synliggöra boken på alla möjliga sätt. Målning av Mikael Peter Ancher.

signature

5 comments

 1. Mycket tänkvärt! Tänkte extra på det för några veckor sedan när jag åkte tunnelbana i Stockholm. 85% tittar i sin mobil,förut satt många och läste istället. Samhället förändras tyvärr inte alltid till det bättre. Ha en skön kväll/ Kram Rita

 2. Har börjat läsa mer böcker nu, och har lämnat både mobil och datorn i flera timmar jämför med innan som jag nästan var beroende av.
  Nu så har jag bara nån dag i veckan, som jag kollar på min e-post och bloggar som jag gillar att läsa.
  Har dragit ner på bloggar också, det blev för mycket. Nu har jag några guldklimpar jag måste läsa och följa för att få inspiration.
  Och en av dem är din blogg. Tycker den är vacker och mysig på en och samma gång. Men också inspirerande och intressant.
  Just nu läser jag boken som heter: Vägen till kärlek – Janette Oke

 3. Hej hej! Jag stirrar gärna ner i min mobil och läser…. böcker som går att ladda ner. Saker och ting är inte vad det synes vara.
  Just nu läser jag “Den sårade divan” av Karin Johannisson och “Det mest förbjudna” av Kerstin Thorvall.

 4. En bok kommer alltid till nytta, för mig är det en av de viktigaste sakerna i handväskan. Så fort det blir minsta tillfälle tar jag fram den och läser. Välkommen till klubben 🙂

 5. För min del har jag oftast något behändigt handarbete med mig när det finns risk för väntan. Till exempel på utbildningsdagar, då jag dels gärna broderar mig igenom föredrag för att kunna behålla fokus, dels har något vettigt att göra under alla de där avbrotten då man inte får tekninken att fungera, då någon måste fram och pilla med sladdarna för att få ljud eller bild eller vad det nu är som ska funka. Och det är många som kommenterar och förhoppningsvis inspireras!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *