Fredagssvepet 20/16

2116fredagJag har hört mig själv säga att det är vecka tjugoett denna vecka, men det är att gå händelserna i förväg, även om maj går i en rasande takt. Vi tar en sak i taget, eller hur. Först tar vi ett fredagssvep. Håll till godo med veckans version. Senare i dag skall jag till IKEA och titta på kollektionen VIKTIGT. Ingegerd Råman är en av mina favoritformgivare – jag skrev om det här. I princip är jag mot dessa “limited editions” hos kedjorna som skapar viss köphets och stress. Jag har inte satt upp något på min lista – det kanske är tomt när jag når dit – men jag vill gärna se och känna på produkterna.

2116fredag2Något helt annat än IKEA – Chanel har öppnat sin första Sverigebutik. Parisisk glamour till huvudstaden men de flesta av oss lär knappast vara några storkunder i denna butik – mer av fönstershoppare i så fall. Jag siktar i vanlig ordning snarare mot lördagsloppis.

2116fredag1Såg ni det makalösa öppningsnumret vid Eurovision förra lördagen? Nu läste jag hos Stiliga Hem som skriver om en kommande utställning på Dansmuséet där de fantastiska papperskreationerna av Bea Szenfeld ställs ut i “Everything you can imagine is true”. Jag hoppas få tillfälle att gå dit. Pressbild ©Dansmuseet Stockholm/Karolina Henke.

2116fredag3Och på Millesgården öppnar den stora Josef Frank-utställningen i morgon – “Mönster – Möbler – Måleri”. Det kommer knappast som någon överraskning att jag ser fram emot detta som ett barn på julafton. I samband med utställningen ges det ut en bok om Franks akvareller. Ett måste för min del.

2116fredag5Veckans kedjekoll börjar på Lindex med denna somriga bomullsskjorta. Jag gillar detaljen med ränderna som ändrar riktning på bröstfickan.

2116fredag4Enkla lädersandaler från H&M.

2116fredag9Åhléns släpper ett samarbete med Skansen. Inspirationen har hämtats från folkdräkter från Dalarna. Här handduk Svartstick i bomull och lin.

2116fredag7Om jag ser växthus vart jag än tittar? Såklart. Veckans inspiration kommer från Livet Hemma/IKEA av Daniella Witte.

Avslutningsvis lite elektronisk pop som fredagsmusik.

2116fredag8Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.