Måndagstriss: Vackert nu

3216redJag inleder denna vecka med en triss i vackert. Det här går nog till historien som den sommar som jag har tittat minst på TV. Ett gott tecken måhända, men samtidigt har jag säkerligen missat sevärt som gått under radarn. En regnig dag såg jag i alla fall dokumentären Dior et Moi som sändes i K-special. Det har kommit många modefilmer de senaste åren, men det är onekligen något extra att följa den inneboende dramatiken inför en visning. Kreativt kaos, ångest och stress, det skickliga hantverket och respekten inför historien. Här får man följa när Raf Simons precis gått in som chefsdesigner för Dior och vägen fram till den första visningen. Dokumentären ligger kvar hos SVT Play en vecka till. Rekommenderas.

3216red2Jag brukar tycka att den här brytningstiden mellan sommar och höst är den mest inspirerande när det gäller mode. Det kan bero på att jag kraftigt detoxat mina magasinsinnehav i genren, eller så har jag inte riktigt kommit in i rätt mood ännu. Den här kjolen från H&M tycker jag dock ser vacker ut – och den fungerar fint just precis nu.

3216red1Noveller har blivit min grej denna sommar. Det är helt enkelt perfekt att ha med i väskan när tillfälle till läsning uppenbarar sig. Det är ingen hemlighet att jag gärna förenar litterära klassiker med vackra omslag. Det här är ett av sommarens finaste. Och orden är lika vackra de.

Med hopp om en fin start på veckan!

signature

5 comments

 1. Hej Weronica!
  Du hade ju tidigare i sommar ett inlägg om bra böcker att läsa i sommar och vi fick tipsa. Hade varit kul att veta om du läst något av alla dem tipsen du fick eller om någon annan skribent har läst något riktigt bra!?
  Med vänlig hälsning mONICA

  1. Monica – jag återkommer absolut till läsning framöver. Jag kom i gång sent i denna sommar, men har nu plöjt några böcker på kort tid så jag hyser hopp om augusti som läsandets månad :).

 2. Hej Weronica!
  Jag tycker väldigt mycket om kjolen från HM som du visar vid ditt senaste inlägg. Vet du möjligtvis var tröjan kommer ifrån?
  Mvh
  Anna

  1. Kul att du gillar kjolen! Bilden är från H&M så jag antar att tröjan är därifrån också. Den kanske inte har kommit in i sortimentet än. Visst var det en fin kombination med kjolen och den gröna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *