Värmande ting

3316fotogenlampor2När vi blev med växthus var det som allra varmast. Luften riktigt dallrade därinne och det var alldeles för varmt att tillbringa tid där på dagen. Kvällarna däremot var fantastiska. Jag satt ofta här till mitt i natten. Nu är det andra tider på ingång. Jag har hittills lyckas hålla mig från att tala om höst denna svala augusti – det är sensommar – men i går hamnade jag där ändå. Iskalla nordanvindar, duggregn och fallande temperatur. Jag var ute i växthuset för att fylla på fotogenlamporna – en mix av loppis och Karlskrona Lampfabrik – och konstaterade att det snart är tid att investera i en liten värmefläkt om man vill sitta här när mörkret faller.

3316fotogenlamporAlla upplevelser är nya så här första säsongen och det är roligt att följa med i skiftena. Nu gäller det att ladda med tofflor, filtar och fårskinn, istället för att lägga fokus på att få ner värmen i huset. Nu behöver inte växterna vatten flera gånger per dag, utan för första gången har de klarat sig några dagar. Jag har en känsla av att hösten blir den lugnaste perioden här ute med mer fokus på rekreation och avslut på trädgårdssäsongen. Det är fördelen med att vara säsongsmänniska uti fingerspetsarna. Det finns alltid en ny stämning som väntar runt hörnet.

växthusfotogenlampor

6 comments

 1. Visst är det härligt med växthus, första sommaren för mig också. Mycket tomater blev det, får se vad som blir nästa säsong.

  Gittan på Gotland

  1. Så härligt med ett hus av glas! Vårt stod klart sent i juli, så jag har mest sådant vi hade i krukor ute därinne. Det skall bli spännande med att börja med en säsong i huset i vår. Så gott med egenodlade tomater!

 2. Fint skrivet. Låter så härligt med ett växthus. Jag är inte riktigt redo att välkomna hösten ännu, hoppas på lite fler varma dagar.

  1. Ja, sensommaren får gärna stanna precis hur länge den vill :)! Nu kommer det en värmepuff igen och det är bara att njuta!

 3. Hej där! Ha lite koll på textilierna bara där ute i växthusetså du inte får svartmögelprickar förevigade på dem. I mitt blir det väldigt fuktigt o vissa grejer har gått förlorade…
  Fin helg till dig!
  Kram Cecilia

  1. Tack för heads up! Fukten börjar komma nu med all kondens som bildas – ska definitivt hålla koll och börja bära in när tiden där ute blir mindre och mindre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.