Vackert tillbehör i köket: Coleslaw med rödkål

3316coleslawSom jag tycker om att Bondens marknad är i gång. Denna skördetid är så härlig med allt lokalodlat som är i säsong. I en TV-reklam som flimrade förbi häromkvällen lade en stor affärskedja ut texten kring att tio procent av deras frukt- och grönsakssortiment är ekologiskt och närodlat. Är tio procent något att skryta med i dessa tider? Knappast. Det lät snarare beklämmande i mina öron. Denna tid på året är det inte ett dugg svårt att äta mat som odlats nära och som är giftfritt. Det är obegripligt att det säljs äpplen från andra sidan jordklotet nu när våra egna träd börjar svämma över. Jag fyllde en korg med godsaker – bland annat ett präktigt rödkålshuvud. I kväll äts det coleslaw till grillade hamburgare. Jag gör ofta lite på en höft, men det här receptet är inte så dumt att utgå från. Jag rev ner några äpplen och tog honung istället för socker. Det blir så vackert med den röda kålen tycker jag och så strösslar jag ringblommor på det mesta i samma anda. Sensommaren kom tillbaka här hos mig, så jag tänker mig en kväll ute i växthuset. Trevlig fortsättning på helgen!

3 comments

  1. Att köpa ekologiskt i all ära, men i år har jag upptäckt hur underbart, fantastiskt kul det är att svänga ihop en hel måltid av ingredienser från de egna landen. Jag bor tråkigt nog i lägenhet istället för i det där lilla drömhuset med den stora trädgården och har fått tjuva till mig en bit av min mammas trädgård för att kunna anlägga land. Därför har de inte blivit så stora som jag skulle velat, men även det lilla gör ju skillnad och en försmak av hur rik en känner sig av egenodlat! 🙂

    Jag kommenterar alldeles för sällan hos dig, men nu när jag “ändå har dig på tråden” vill jag passa på att överösa dig med beröm och bloggkärlek också. Jag har följt dig nästan ända från början (och det jag missade innan jag hittade till dig har jag för länge sedan läst ikapp, såklart) och bland alla bloggar jag följer är din den där pralinen jag helst skulle vilja äta upp först men sparar till sist för att ha något att se fram emot. Jag trivs himla bra här hos dig och hoppas på många år till med dig och din blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.