Fredagssvepet 37/16

Vi närmar oss den tredje helgen i den första höstmånaden. Det har snarare varit sommarkänning denna vecka, men nu verkar det som om vi går mot mer normala septembertemperaturer. Håll till godo med veckans svep. Jag startar med färg- och materialmöten som får blicken att stanna till i klassiska brittiska märket Mulberrys annonskampanj med tvillingarna Odette and Lia Pavlova. Senapsgult och vinrött syns överallt i höst, även i inredningen.

3716fredag7Kombinationen sammet och lejongult får alla trendbarometrar att slå i taket för tillfället. Ett budgettips är H&M Homes sammetskuddar som jag själv har några sedan ett antal år tillbaka. I veckan kom även Bemz med sammetsöverdrag till IKEA-möbler. Att sammet är hett för tillfället är ett understatement, även om jag själv tycker att det är ett klassiskt material.

3716fredag1Även finska Marimekko lyckas fånga mitt öga med sina aktuella annonser. Här är det sjuttiotalsvibbar för hela slanten och även om det är stora maximalistiska mönster, så tycker jag om det harmoniska i färgskalan av designchef Anna Teurnell.

Jag finner det alltid intressant att titta in i människors bibliotek. I Venedig öppnar i helgen en utställning i projektet CULTURE CHANEL: The woman who reads. “From Greek authors to modern poets, Gabrielle Chanel’s library will reveals works that influenced her life and shaped the personality of the woman who was not only a great fashion designer, but a great reader, as well”. 

3716fredag3Det får lov att sägas att det gått en viss inflation i att ge ut målarböcker som inte är för de minsta. Helt plötsligt var det grejen för alla stressade nutidsmänniskor att sitta och färglägga i en ny förpackning av Carpe Diem och konsten att vara närvarande. Jennie Ekströms nya Fröet står ändå ut i all sin skönhet.

3716fredag6Min kokboksdetox har faktiskt gett resultat. Det fanns en tid då jag hade oändligt svårt att motstå vackra böcker som är till för att inspirera till stordåd i köket, men numera köper jag sällan. Jag märker att jag framförallt letar recept på nätet istället. Men visst frestar höstens utgivning – ovan Mathias Dahlgrens Hemkunskap.

3716fredag5Och Martina Haags och Clara Block Hanes Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig. Man kanske skulle samla sig till en investering av något slag ändå.

3716fredag4Julbilderna börjar strömma in – det känns ack så tidigt – och mellan dem kommer en del pressmeddelanden inför nästa sommar. Anette på Inredningshjälpen visar nästa års nyheter från danska Skagerak. Nu när det snarare är dags att tänka på vinterförvaring av det som står ute, kanske inte tanken är så  mycket på dessa möbler, men i och med den kvardröjande sommarkänslan denna september tycker jag ändå om att se bilder som dessa. Ovan syns REFORM av Louise Hederström i en tilltalande grön nyans. Vackert.

3716fredag8På biograferna är det premiär för nya Bridget Jones-filmen i den ack så svåra genren lättsam komedi. Tonerna är fredagstrevliga, kanske finns det hopp om att filmen är detsamma?!

Med detta hoppas jag att ni får en riktigt fin helg!

signature

3 comments

  1. Samma Marimekkobild som jag plåtade från butiken i Helsingfors. De var GRYMMA där på display av varorna i Marimekko-butiken. Jag upplevde på affärer som HM och Lindex att finländarna var flera snäpp vassare än oss i t ex Sthlm att framhäva varorna på butiksgolven. Där borde våra affärer se och lära!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *