Sammetsfåtölj

Jag har alltid tyckt om möbler klädda i sammet. Jag har inte haft någon sådan själv, men den här sköna gröna IKEA-soffan från deras Stockholmsserie låg bra till ett tag när vi tittade runt på utbudet. Just nu är sammet hot, hot, hot – inte minst mörkblå varianter som här hos Sofia Wood och här hos MeliMeli. Innan vi köpte våra nya soffor som är grå hade vi blå, så den trenden blir det inte hemma hos oss. Däremot har jag en fåtölj på radarn till en av mina hörnor.

I samband med detta förlorade jag mig i sammet på Pinterest och hamnade i klassiska miljöer som jag tycker om. Bildkällor 1, 2, 3 och 4.

816sammet1Klassiska skimrande fåtöljer klädda i vacker brun sammet på Washington School House Hotel.
816sammet5Interiör från Ett Hem i Stockholm.

816sammet3Färger som känns mycket nu och förstärkning av sammetskänslan med kuddar i samma material.

816sammet6Svenskt Tenns klassiker Liljevalchssoffan i sammet.

816fåtöljFåtöljen är Ritz från Mio. Just nu lockar man med rabatt och efter att ha flyttat runt lite i helgen och testat med en gammal Howard-fåtölj som vi har, börjar vi nog samla oss till ett beslut. Det är något med det taktila i materialet och att det med automatik signalerar det mjuka. Jag tror att den har potential att bli en långlivad kamrat i läshörnan.

5 comments

  1. Älskar sammetsoffor! Nästa blir en rostfärgad eller blå sammetsoffa. Mode eller ej. Jag älskar det! Mina föräldrar har vinröda sammetsoffor i finrummet än. De har haft dem så länge jag kan minnas. 🙂

    1. Lotta – visst är det något speciellt med sammet! Man vill liksom klappa på en sådan soffa :). Låter fint med såväl rost som blå!

Leave a Reply

Your email address will not be published.