Söndagsbilden: Helgplock

4016sondagsbildJag har en regnig och grå söndag här hos mig. Jag dricker en kanna te, tar chokladglass i dessertskålen och njuttittar på det sista avsnittet av The Durrells. Jag bläddrar i en av höstens bästa och vackraste böcker, lägger fler ekollon i blöt och tänker tillbaka på ett besök i veckan. Jag plockar med några nya loppisfynd – grönt glas som är min favorit och en lampfot från Upsala Ekeby. Jag surfar efter lampskärm och information och tycks landa i en fyrtiotalsvas av Arthur Percy. Jag tar en bild till fotoutmaningen på Instagram – mitt stilleben där ser ut så här. Jag bläddrar i denna kokbok och tittar på recept till den goda gryta som vi åt i går hos vänner. Sedan är det såklart läxläsning, tvättmaskin som går för fullt, konflikter kring speltid och matgnäll – kan vi inte ha något annat i kväll? En fin söndagslunk med andra ord.

4 comments

  1. Men Weronica! Så vackert.Jag blir alldeles uppspelt av din bild. Så mitt i prick, precis vad mitt öga ville älska lite i kväll. Konstigt men härligt 😉 Tack!

  2. Hej Weronica! Tack för en fin blogg! Blev bara så nyfiken om det funkar att “gro ekollon” för dig. För mig går de bara sönder och blir helt slemmiga. Har du några tips? Skulle vara roligt att ha något annat än murgröna i sina ekollonvaser:) Tack på förhand!
    Hälsningar Josefin

    1. Tack för fina ord, Josefin! Tyvärr – jag har hittills inte varit särskilt lyckosam i branschen att driva fram ekollon. Men skam den som ger sig – i år har jag lagt många i blöt – någon borde väl ta sig :)?! Ett tips tycks vara att lägga lite hushållspapper på dem, för i naturen ligger de ofta med löv över sig. Jag provar det mesta – så får vi se om det blir något.

      1. Tack snälla för att du tog dig tid att svara!! Tack för tipset, har lagt ett litet ekollon i lite fuktigt hushållspapper så får vi se… Vill gärna ha uppdatering på bloggen om du lyckas:) Har förresten läst din blogg i 4 år efter tips från en kollega. Det är en av få bloggar jag läser och aldrig tröttnar på. Det är sån fin blandning av inlägg och bloggen känns så äkta. Ha en trevlig kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published.