Fredagssvepet 44/16

4416fredag1Så kom vinterkylan så där på allvar lagom till Alla Helgonahelgen. Läs fint inlägg om eftertänksamhet och att ta sig tid inne hos Stiliga Hem. Jag söker fortfarande efter energi och kraft, men jag har mina närmaste kring mig. Och det är alltid något att vara tacksam för. Håll till godo med veckans svep. Other Stories

Det är knappast någon överraskning att jag kastar mig med hull och hår över Netflix storsatsning The Crown vars första säsong finns tillgänglig från och med i dag. Den har kallats en av de dyraste produktionerna någonsin i televisionen och det brukar betyda fantastiska miljöer och kostym. Jag har fått kungligheter i mig genom modersmjölken och följt allt sedan barnsben. Det skall bli mycket spännande att se hur Claire Foy tar sig an rollen som Queen Elizabeth II. En annan som ser fram emot premiären är Jenny. Fotografi från Vogue av Jason Bell. Claire Foy i Chanel Haute Couture.

4416fredag4Indiska satsar på att höja kvalitétsgraden i sitt sortiment och lanserar plagg i cashemere nästa vecka. Jag ser fram emot att titta på tröjorna till vintern. Roligt att man satsar på lite andra färger än den sedvanliga gråskalan också. Pressbild Indiska.

4416fredag6Som sagt – änglarna börjar komma fram ur skåpen – bland annat Skultunas klassiker. Jag har några små loppisfyndade, men skulle gärna ha en större också.

4416fredag5En av de vackraste i floran av julprodukter för året – Snöblomma från Watt & Weke.

4416fredagI dag såg jag växthuset i frostskrud för första gången. Det är lite av en annan estetik där ute med bland annat mycket betong, därför tilltalas jag av den här bilden från Granit. Ulrika Randel som driver en av mina favoritbloggar – Seventeendoors – hade med den i ett julsvep häromdagen i sin nya blogg på Residence. Julen här inne kommer säkerligen att bli betydligt mer färgsprakande, men i växthuset tilltalas jag av detta uttryck.

4416fredag3Jag har de vita kannorna i IKEA:s serie Sockerärt sedan ett antal år. Nu finns de även i svart. Fina tycker jag.

4416fredag7Julrosor av alla de slag inspirerar för tillfället i blomsterbutikerna.

Även om det är mycket adventsförväntan i luften, lyssnar jag på denna höstklassiker i dag.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

One comment

  1. Finaste Weronica så glad jag blev att du gillade mitt inlägg om eftertänksamhet. Du är alltid så generös med din bloggkärlek. Det tycker jag är en fin egenskap. Det är ni förstås bra på alla tre: du, jenny och Tina. Gissa om vi ska bänka oss framför the crown ikväll. Jag delar ju din och jennys kärlek till brittiska kostymdramer och i kombination med det kungliga kan det inte bli annat än rätt. Så hoppas jag att du nu kryar på dig och att ni får en trevlig helg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *