Vit julstjärna

vitjulstjarnaHöstlovet går framåt i maklig takt här. I dag siktades de första snöflingorna, men innan de nådde marken blev de till intet. För mig är det samma sak varje år. Efter höstens färgkaskader och alla pumpor går jag in i ett vilsamt uttryck. Jag har en period med rensning och upplösande av högar – alltid befriande på sitt sätt. Sedan kommer säsongens gröna in. Och några små ting som talar om att vi närmar oss en annan tid. En rumsgran är på plats, liksom några vita stjärnor. Det var lite upp till bevis där i blomsteraffären efter detta inlägg.

julstjarnavitJag fick med mig några Princettia som är en höststjärna med många högblad. Jag har inte börjat klippa ännu, men kommer nog att testa att ha någon som snittblomma framöver.

grafiskadventNågra stjärnljusstakar, en krans och en och annan ängel. Det börjar likna Adventsförväntan.

10 comments

  1. Vilken storlek har du på Waldermarsuddekrukan? Måste investera både i en sån julstjärna och en likadan kruka 🙂 Tack för inspirationen

    MVH Eva

    1. Så roligt att du blev inspirerad! Visst är den krukan klassisk och alltid gångbar. Här på bilden syns den som heter nummer 2 – 15 cm.

    1. Tack för fina ord, Elisabet! Ja, nu börjar den – en av mina favorittider på året. Jag är inte den som driver upp en amaryllis för att den skall blomma på julafton – nej, nu är det fullt påslag med säsongens växter. Bara att njuta!

    1. Tack Josefin! Det är två grafiska blad som jag köpt i secondhand-butik av Ulf Trotzig och Sven Frödin.

  2. Så fint! Själv längtar jag mest efter ett hem att kunna pynta överhuvudtaget, men sakta faller allt på plats och lite i taget renoveras huset som ska bli vårt hem. Blir det månne jul där i Uttorp?

Leave a Reply

Your email address will not be published.