Enkel bordsdekoration till nyår

Jag publicerade ett collage på Instagram i dag med mina decemberbilder. Det blev i vanlig ordning ett färgsprakande myller med blommor i fokus. Nu inför nyår fastnade jag mycket i soffan – bland annat med ett Harry Potter-maraton med sonen. Gott nog så och inte så mycket nya blommor. Dekorationen till kvällen blir enligt principen man tager vad man haver. För min del blir det julens amaryllisar som sannerligen sjunger på sista versen tillsammans med murgröna från trädgården. Kanske ett sista-minuten tips till dukningen?goranyarsbukettNär amaryllisarna börjar ge sig, är det ett fint tips att klippa ned dem. Här har jag använt en låg kruka med hönsnät i. Om man inte har några amaryllisar hemma, går de att fynda till liten slant i blomsteraffärerna som mer eller mindre skänker bort dem nu. Synd, för det är en vacker vinterblomma tycker jag. Hos mig växer det murgröna, men annars köper man några krukor billigt och klipper av rankor. De står länge med vatten.

nyarsarrangemangDet fick bli ett lågt arrangemang som får ta plats mitt på bordet. Jag tycker att det är vacker återvinning att ta tillvara på den sista kraften hos dessa primadonnor.

bordsdekorationnyarGott Nytt år kära läsare! Allt gott till er inför 17!

Kram

signature

3 comments

  1. Det är alltid lika vackert hos dig, oavsett om det är färgsprakande eller vitt & grönt. Du är fantastiskt duktig och ditt estetiska sinne är oslagbart. Önskar dig en makalös nyårsafton och en god start på 2017!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *