Fredagssvepet 7/17

717fredagSå går vi mot helg igen och Sportlov här hos oss. Men vi tar väl ett fredagssvep innan dess?! Håll till godo med veckans version. I veckan där i växthuset kändes det som lite hopp om livet igen. Jag brukar inte lida så mycket av att solen inte visar sig, men den här vintern har varit så osedvanligt grå i mina ögon då inte ens snön skänkt ljus. Jag tar gärna lite vinter till, men ljuset är så viktigt för livsandarna. Och visst dras blickarna onekligen till bilder av en fladdrande trenchcoat i sol just precis nu. Other Stories

Jag har hamnat i en maratontittning på The Good Wife på Netflix. Det är en sådan där serie som jag såg på televisionen en gång i tiden – tror jag såg halva första säsongen eller något i den stilen. Nu tar jag mig an den i små portioner här och där. Jag gillar att ha en lång serie som finns där i bakgrunden som man kan vila ögonen på när man bara vill sitta ned en stund. På söndag har en av vårens mest omtalade serier premiär på HBO – Big little lies. Det är en rad namnkunniga skådespelare som Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Alexander Skarsgård. Jag blir lockad till skärmen med tal om relationer, tjusiga miljöer och lögner.

717fredag2Jag tänkte även titta in på dokumentärserien The Art of DesignMeet eight of the most creative thinkers and imaginative minds working in the world of art and design today. Journey through their creative process, explore their work, and discover how their innovative designs have profoundly affected our every day lives. Det är mycket möjligt att jag tittar på det sista avsnittet först. Det handlar nämligen om Ilse Crawford – ständigt intressant för sina tankar om hemmet.

717fredag4Skor med metallisk glans syns på många ställen för tillfället. Jag tycker om hur de kan ge liv och kontrast till en basstil och tar gärna på mig lite silver och guld i vår. Vagabond

En skimrande Josefine Frida Pettersen som spelar Noora i Skam i W Magazine. Här talas det bland annat om Noora-looken som blivit stilbildande med sin blonda frisyr och röda läppstift, vilken Pettersen själv inte är någon större anhängare av. Intressant det där hur vissa saker tar sig genom bruset och blir så enormt inflytelserika. Josefine Frida Pettersen i klänning av Cathrine Hammel fotograferad av Nick Thompson/W Magazine.

717fredag6Solspeglarna fortsätter att synas på många ställen. Här en variant från H&M Home.

717fredag3Så tar vi lite sammet igen. Layered som gör mattor lanserar nu en möbelkollektion, bland annat med en annan sak som syns mycket – puffen. Även om man inte samlar sig till en investering är det alltid fint att hämta inspiration från kollektionsbilder – tycker om möten mellan färg och material här. Layered i installation av konstnären Michel Bussien se fler bilder här och här

717fredag7Vackra timglas från Newport

717fredag8Pianomusik denna fredag. Och så har den här klassiska tryckaren med extra smör fastnat i ett lite nostalgiskt skimmer efter en reklam i veckan.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

5 comments

  1. Det är verkligen en tradition nu, att ta en paus i jobbet och läsa ditt fredagssvep till 15-kaffet på fredagseftermiddagen. Ger alltid en så inspirerande inledning på helgen! Trevlig helg!

  2. Ha, ha, har precis avslutat The Good Wife (alla säsonger på raken) och saknar den så!
    Inget man kan rekommendera att någon måste se, men precis som du säger, så skönt att koppla av till. Bra skådisar också!
    Fin helg!

  3. Martin hederos är en av mina favoriter, på något sätt påminner han mig om jan Johansson. Så mycket musik och känsla med få tangent-tryckningar. Fint för mig att du uppdaterar mig i musiken, för själv är jag usel på det och lyssnar på samma “jazzen” (med nino ramsby) om och om igen…
    Tack & fortsatt fin helg!

  4. Kan man läsa fredagssvep på en söndag. Ja i allra högsta grad. älskar dina svep och vill alltid läsa dem när jag kan ta mig tid att reflektera. Det kom först nu. Jag har bara sett 2-3 avsnitt av Skam, men Nooras härliga självförtroende och coola kommentarer föll jag för direkt. Sån hade man velat vara då. Tar tacksamt emot serietips just nu. Har ingen direkt som jag ser. Ilse Crawford är alltid intressant. Tycker mycket om hennes sätt att tänka kring hemmet, så den serien vill jag också gärna se. vid lunchtid blir det husvisning för oss. I vanlig ordning tänker vi helt olika kring objektet i fråga. Jag har flyttat in medan maken tycker att det verkar vara för lågt i taket och kaminen står på fel ställe. Nåväl, vi får se vem som ändrar sig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *