Årets första fika i växthuset

växthusfebruarisolVilken fantastisk eftermiddag mitt i februari! Solen värmer så gott och välgörande. Det är min första hela säsong med växthuset och jag tar tacksamt emot alla nya upplevelser som kommer min väg. Att sitta här ute mitt i solen i bara tröja nu är inget annat än fantastiskt. Jag har tänkt att det förmodligen är galant att möta den första vårkänningen i ett glashus och visst är det så. Om det blir alldeles galet varmt på högsommaren, är värmen som alstras nu den allra bästa. Det är en kravlös säsong också. Allt är lite bedagat, dammigt och man får slå sig ned där det finns lite plats bland alla krukor och annat som står för vinterförvaring. Ljuset – det kära ljuset.

bergspotterJag plockar med lite fyndade krukor. Den gröna blicken håller definitivt på att ta över igen, men samtidigt är det skönt att vila i tomheten ett litet tag till.

växthusförstabrickanÅrets första utburna bricka med te och en bit choklad. Det är stort det.

växthusträdgårdsbokNu börjar jag även bläddra i trädgårdslitteratur. En favorit från förra årets utgivning är Trädgårdslegender av Lisa Ising. Här får man möta trädgårdsprofiler och ta del av deras livsverk och bästa råd. Jag söker mig till sidorna om Signe Persson Melin. Så inspirerande och vackert. Ja, nu börjas det. En ny säsong är på ingång.

signature

9 comments

    1. Ja, tänk som det kan bli. Två själar samma tanke :). En så fin bok förtjänar att få all uppmärksamhet den kan få! Kram

  1. Så härligt det låter. Det är en brytningspunkt i mitten av februari, då jag upplever att ljuset återvänder. Tänk att du har ditt växthus nu. Jag ser lite extra fram emot att följa din säsong där i brist på egen trädgård

    1. Ja, det var precis som att jag kunde ta på den där känslan där i växthuset. Ljuset – så välbehövligt för livsandarna! Jag får fortfarande nypa mig i armen ibland – det känns så stort att det står där ute i trädgården. Spännande med era hustankar – hoppas att ni finner fram till något fritidshus snart. Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *