Fredagssvepet 13/17

I dag har vi den sista dagen i mars månad. I morgon är det dags att välkomna april. Vi hoppas på en riktigt fin vårmånad. Innan dess tar vi ett klassiskt fredagssvep – håll till godo. Jag börjar med att det i morgon äntligen är Sverigepremiär för andra säsongen av Poldark. Det var lite snopet att Hotel Halcyon som Poldark nu ersätter på lördagar, inte fick mer än en säsong. Jag tyckte nog att det fanns potential där. Hela den första säsongen av Poldark finns på SVT Play om man missat eller vill se om. Det här är klassiskt gott-ont, svart-vitt drama, men ändå tillräckligt mångbottnat för att locka dit mig.

1317fredag7Botanicum av Kathy Willis ges ut som barnbok av Raben & Sjögren, men av illustrationerna att döma intresserar detta alla som tycker om klorofyll. Förebilden är äldre planschverk och av några förhandsglimtar ser man hur vackert detta är. Jag är fyrtiofyra år, men sätter ändå upp denna på min önskelista.

1317fredagDen här vackra bilden är från Emma Olbers samarbete med Palmgrens. Olbers är framförallt möbelformgivare och tar sig nu an att uppdatera en svensk ikon. Jag har en klassisk rottingväska sedan många år – snart dags att lufta den. Jag tycker om att materialet och hantverket får vara i fokus i bilden med samstämmiga nyanser. Pressbild: Palmgrens – se även Inredningshjälpen.

1317fredag4Fin liten vas eller liten skulptur Petite Coral Vase – gjord av harts från Artilleriet.

1317fredag3L:Bruket från Varberg är en favorit. Nu har deras tvål kommit i Geranium – det vill säga Pelargon. Det låter alltför spännande för att inte sticka fram näsan till och provdofta.

Jag bänkar mig till Big Little Lies hos HBO på måndagar. Nicole Kidman gör en strålande insats i sin rollprestation som Celeste Wright. Jag skall inte avslöja alltför mycket om handlingen för er som inte har sett, men kan väl säga att det frammanar många känslor att titta på detta. Läs även intressant krönika i DN i dag av Kerstin Gezelius.

1317fredag1I helgen är det dags att börja tänka på alla dahliaknölar i sina påsar. I år skall jag bland annat plantera Platinum Blonde – här förevigad av Floret Flowers. Jag återkommer till mina knölar och hänvisar även till inlägget Allt om Dahlia som jag skrev tidigare i vår.

1317fredag5Jag behöver någon typ av förvaring för textilier ute i växthuset. Solen bleker mycket, så det måste finnas någonstans att lägga undan ting där ute. IKEA:s bänk Ängsö är riktigt fin och bilden får en att längta. Jag har bland annat köpt en solstol i trä på loppis som jag tänker mig att måla om. Liknande projekt är sannerligen inte min styrka, men jag skall göra ett försök framöver.

1317fredag8Aprilhimlen. Du är så välkommen.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktig fin helg!

4 comments

  1. Tycker så mycket om dina fredagssvep. Tittar också på Big little lies. Det är mycket som händer i den serien. Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.