Månadens lista – april/17

Vi har en vecka kvar av april, men jag samlar mig ändå till min traditionella månadslista. Håll tillgodo med denna version!

STIL

Sofia Coppolas kampanj för Calvin Klein har blivit mycket uppmärksammad – inte minst för 73-åriga Lauren Huttons medverkan. Jag konstaterar att det fortfarande blir en stor sak om modeller går utanför normen. Det är bara att önska att det blir naturligt och något som bara är. Hutton har alltid varit en av mina favoriter. Det är bara att konstatera att hon är stil personifierad.

ORD

1717månadenslista1T. S. Eliot ur The Waste Land 1922.

VINTAGE

1717månadenslista3Ett av mina mest användbara och kära vintagefynd från denna vår är bakbordet som används som planteringsbord ute i växthuset. Jag har det stående i kanten av matbordet som inte används i sin hela längd för tillfället. Det är så smidigt att ha en större yta där man kan hålla till med planteringsprojekt och jord. Det har inte blivit av att jag har behandlat det – satte igång att använda det direkt – men kanske ska komma till skott där med. Bakbord/Bukowskis.

BLOMMOR

Jag försöker att utmana mig själv med att leva i säsong när det gäller blommor. Det kan vara alldeles underbart med en bukett med lyxiga snittblommor mitt i mörkret, men samtidigt är det en poäng i att tänka hållbart och årstidsförankrat i samklang med trädgården. Jag har köpt några fång med tulpaner under säsongen, men annars har jag mest köpt lökväxter som kunnat stå länge i växthuset. Det är det där med längtan och förväntan. Det är något fint med det. Växthuset på Zetas i början av april.

MOOD

1717månadenslista5För en årstidsmänniska med det gröna ögat är det fingrarna i jorden som är stämningen nu. Tankarna far iväg till utemiljön. Riktningen blir en annan tills cirkeln åter sluter sig i höst. Jag har sagt det förut – att leva i samklang med årstiderna är något som har berikat mig så mycket. Fotografi: Kristin Lagerkvist ur äldre reportage med Johanna Bradford för Lovely Life. Jag påmindes om det genom Volang.

KLASSIKER

1717månadenslista7Det är rottingtider och rottingfeber. Själv glöds jag åt den rottingkista som jag fann i helgen och som förvarar växthusets textilier. Jag skulle inte ha något emot alls att springa på en äldre soffa liknande klassikern 311 av Josef Frank. Det här är hantverk utfört av Larsson Korgmakare i Stockholm, vilket även återspeglas i priset som blir mycket högt. Inspirationen är dock fri.

DETALJ

1717månadenslista6Fina små sparvar som är vårnyhet hos Kay Bojesen.

PÅ ÖNSKELISTAN

1717månadenslista8Jag önskar mig bara vår. Och kanske en stråhatt. Och fler samtal när hela familjen sitter kvar kring middagsbordet och barnen bara bubblar av saker att säga.

INSPIRATION

Förresten – en bok kan jag sätta upp på önskelistan – I min trädgård vill jag vara Karin. Jag har aldrig varit på Sundborn som trädgårdsintresserad, så dit får gärna vägarna bära mig framöver. Trädgården återskapades 2014 med sina tidstypiska blommor, stengångar och äldre möbler. Jag börjar med att bläddra i böcker. Den här köpte jag nyligen. Sedan finns Karin Larsson och blommorna i Sundborn och nu då Elisabeth Svalin Gunnarssons bok som kan provläsas här.

XOXO

1717månadenslista9Det var ett tag sedan jag gav vika för min inre anteckningsboksnörd, men den här blev för svår att motstå när jag fann den till ett fint pris. Stråhatt på, viktiga anteckningar om luktärtor och några pressade blommor – typ.

Sköna maj välkommen!

One comment

  1. älskar bade kampanjen och dikten, sa sant sa sant. Hälsningar från Schweiz //Sofia (kolla gärna in min blogg för wellness och inredning)

Leave a Reply

Your email address will not be published.