Kryddor och vintage

ananassalvianKryddväxter är billigt klorofyll i trädgårdshandlarna så här års. Jag köper en del sorter mest för vad de gör med sinnena. Det är det taktila i att smeka ett blad mellan fingrarna och sedan känna doften. En favorit i den genren är Ananassalvia. Jag köpte plantor för tjugo kronor stycket på Blomsterlandet. De ger hopp om varmare tider. En annan favorit är Chokladmyntan. Med mer jord och gödsel kan de leva hela långa sommaren.

växthusträTriss i aktuella favoriter * Dahliorna börjar få ordentlig fart. Än så länge har jag dem inomhus, men bara det blir aningen mer plats ute i växthuset så skall de ut dit lite mer permanent * Äldre detaljer från vintagesvängen i växthuset. Det är en klyscha att blanda gammalt och nytt, men här är det väldigt tacksamt i den nya miljön. Jag tycker även om att tillföra träelementet till allt betong och svart. Gamla spånkorgar är fint och såklart terracotta i alla dess stadier. * Alldeles nytt in är ett äldre skrin med fack. Det mesta är än så länge öppen förvaring här ute, så det är inte så dumt att kunna stänga till om en del, samtidigt som man skapar lite ordning bland etiketter och fröpåsar.

Efter flera hagelstormar skiner solen här. April, april.

Leave a Reply

Your email address will not be published.