Fredagssvepet 17/17

Vi går mot långhelg med Valborgsmässoafton och Sköna Maj välkommen. Det verkar som om kylan äntligen tänker släppa taget lite. Efter denna osedvanligt kalla april känns det som om det verkligen behövs för sinnet, trädgården och vårkänslorna. Vi håller hoppet levande och tar ett svep på det. Håll till godo med veckans version. Den mest omskrivna nya serien i detta nu är The Handmaid´s Tale på HBO – se recension här. Serien bygger på Margret Atwoods dystopiska roman från 1985 om en framtida totalitär stat som tar kontroll över kvinnor som blir reproduktiva slavar till styrande män. Serien låter både krypande obehaglig och för intressant för att avstå från. Elisabeth Moss spelar huvudrollen Offred. Jag ser fram emot att se henne i en ny roll efter bland annat Mad Men.

1717fredag1Mulberry spelar ut sitt brittiska arv i full skala i sin kampanj Modern Heritage i vår. Det är mycket vackra bilder från Somerset i England där företaget grundades 1971. Jag blir speciellt förtjust i kombinationen mellan den väna klänningens småblommiga mönster och den orange väskan. Det här är högt prissatt, men i vanlig ordning är inspirationen fri.

1717fredag2Ögat brukar inte dras till den här färgskalan på våren, men ibland kan man överraska sig själv. Vacker chiffongklänning med plisserad kjol från Lindex.

1717fredag6När det gäller andra ting som exempelvis dahlior som har sin huvudsakliga blomperiod på sensommaren, gäller det att tänka på att man inte bara sätter färger som man tycker om just precis nu. Det blir lätt mycket pasteller, men som ett brev på posten kommer längtan efter mer mättade och starkare färger i augusti. Om man vill ha en grundläggande bok i ämnet rekommenderas Svalin Gunnarssons nytryck som kan provläsas här.

1717fredag5Adlibris lockar med pocketkampanj och våryra. Jag fann bland annat Linn Ullmans debutroman som det var länge sedan jag läste. Fint omslag också.

1717fredag7XDet gick snabbt att ansluta till detta team. Jodå, Skam säsong 4 levererar.

1717fredag3Svenskt Tenn har fått en ny vacker textilavdelning. Jag var där en snabb sväng i går och använde presentmynt till en kudde på önskelistan.

1717fredag8Vid Rosendals Trädgård glittrade fälten av vitsippor i solen. Tina välkomnar våren med liten sippa och fina ord.

1717fredag4För nu är det dags, kära våren. Vintern rasat ut!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.