Drömmen om Gotland

1917gotlandsgårdMin dröm sedan många år om ett hus på Gotland har fått viss konkurrens av dito i Skåne. Vi semestrade alltid på ön under ett antal år, men nu ser det ut som om det inte blir Gotlandsluft i år heller. Så tittar jag genom bilderna på @sofienordenberger kalkstenshus från 1880 som är till salu och längtan slår till på alla växlar.

1917gotlandsgård1Det är den där steniga och karga delen av mitt maximalistiska jag. Det här är en stil som jag odlar i mitt växthus, men jag känner mig aldrig så hemma i den som när jag är på Gotland. Här i huset är det fint genomfört med vackra detaljer.

1917gotlandsgård2Jag vet inte om jag skulle lyckas avstå från ett mer dekorerat spår även om jag vore i den gotländska miljön, men det är något i denna estetik som passar så bra just här.

1917gotlandsgård3Till huset hör även en flygel som nu fungerat som gårdsbutik. Åh – tänk att få hålla till där med en kombinerad studio och liten Living by W-affär. Gotlandslängtan kickade in här igen. Det är något med ön som alltid drar mig dit. Fotografier: Bertwig Fastighetsförmedling.

2 comments

  1. Oh my… japp. Sofia har rätt 😉

    Fast å andra sidan, jag skulle kunna se mig själv där också på alla sätt och vis!!! Ljuvligt och drömmigt och kittlande som tusan.

    Va härligt det är att sväva iväg i tanken ändå 🙂

    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.