Fredagssvepet 19/17

1917fredag1Vi tappra nordbor utmanas sannerligen denna kalla maj. När man har växter på vänt är man en flitig användare av alla väder-appar. Nu ser det väl äntligen ut som om nattfrosten skall släppa sitt grepp här på mina breddgrader och trädgårdslivet kan ta vid på allvar. Chokladblommorna står på vänt i växthusets bubbelplasttält som skall monteras ned i helgen. Det får lov att bli det stora tecknet på hoppet om våren. Först sveper jag fram i vanlig ordning. Håll till godo med veckans val. Det var det där med den starka blå färgen. När den här flocken med svalor dök upp i mitt Instagramflöde sparade jag snabbt ned den. Tjusigt tryck av Morten Christoffersen/Retrovilla.

1917fredagÅhléns har inlett ett samarbete med Carin Wester som lanseras i butik i augusti. I den första kollektionen är det herrinspirerade linjer med blått, svart och gult. Av bilderna att döma ser det hela mycket bärbart ut – jag tycker bland annat om tröjan på bilden. Det skall bli roligt att se detta i butik när vi åter närmar oss höst. Tipstack till Inredningshjälpen.

1917fredag3Men innan hösten tar vi hur mycket värme och sommar som helst! H&M:s kampanj All things white innehåller en del godbitar, bland annat en linnekavaj. Det är något med mig och vita kläder dock. Jag får skrämselhicka av tanken på en helvit kavaj som det är kemtvätt på. Jag antar att jag inte är ensam om detta. Det är så snyggt och somrigt på bild, men vete sjutton om jag skulle känna mig avkopplad någon större tid i ett sådant plagg. Det är samma med den vita soffan som står hemma hos många. Jag har hög tolerans för stök och bök i möbler som man lever med – men fläckar på vitt. Det sitter tydligen djupt det där…

1917fredag4Jag har mest köpt böcker på loppis till sommarens läsning, men kanske att jag klickar hem den här biografin som snart kommer i pocket.

1917fredag2Kategorin anteckningsböcker frestar alltid. Bookbinders Design släpper nu några med välkända profiler av Lisa Larson. Upp på önskelistan.

Underbara Clara hade ett så fint inlägg i veckan om Öppet Arkiv hos SVT. Jag har sett om några serier så – bland annat Den goda viljan. Nu sätter jag upp en av mina absoluta favoriter genom tiderna – Lars Molins Tre kärlekar – på listan. Jag har sett den ett antal gånger – tror att jag har DVD-boxen någonstans – men nu var det ett tag sedan. För en regnig dag.

1917fredag5Mina dubbla tulpaner står och stampar lite i pallkragarna, men med en värmepuff lär de veckla ut alla sina kronblad för mig. Jag ser fram emot ordentlig tulpanfrossa framöver i likhet med den här buketten som jag gjorde för ett år sedan.

1917fredag6I dag släpps ny musik från Oskar Linnros. Med är även Psalmen som kom för en månad sedan. Fina toner i avslutningstider.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

  1. Älskar fredagssvepen, och särskilt idag. Ett underbart tryck med svalor är på väg hen till mig! Tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published.