Want Wear Read Need: Maj – 17

2017wwrnWANT Jag följer det danska konstmuseet Ordrupgaard på Instagram. Platsen återstår att upptäcka för min del och jag blir inspirerad till besök inte minst av Jenny. Nära museet finns danske stjärnarkitekten Finn Juhls hem som är öppet för besök. Det har publicerats många reportage härifrån och det är inte svårt att fastna för möten i färg och form här. Blickarna dras till tavlan över soffan – Vilhelm Lundströms porträtt av Juhls sambo Hanne. Det är en sådan vacker målning med färger som gör gott för ögat. Nu kan man mejla in beställningar på en egen poster. På önskelistan.

2017wwrn2WEAR Mina bastoppar från H&M med ett antal år på nacken börjar ge upp. Samma modell tycks inte finnas kvar – jag gillar dem lite längre. På bilden syns Filippa K som var stapelvara i min garderob innan barnen. Jag har även några från InWear och jag tror mig även minnas att Lindex variant är bra. Några andra tips i genren?

2017wwrn3READ Varje sommar behöver väl en himlastormande kärlekshistoria i bokhögen?! Modernista ger nu ut den italienska klassikern Den förlorade trädgården av Giorgio Bassani från 1962. Jag har inte läst denna vad jag kan påminna mig, men det får det bli ändring på. Omslaget är en liten pärla i sig. I fokus står judeförföljelserna i fascismens Italien. “När judar genom de segregerande raslagarna förbjuds att spela tennis på stadens offentliga banor bildas ett sällskap som tillåts spela på den rika familjen Finzi-Continis privata bana i deras storslagna palats. Så får bokens berättare tillträde till den udda familjen, som fascinerat honom sedan han var barn – inte minst då Micòl, familjens briljanta dotter. När han gett upp hoppet om att vinna hennes hjärta blir smärtan dubbelt ohanterlig när hon deporteras till ett tyskt koncentrationsläger tillsammans med hela sin familj.” På min sommarlista.

2017wwrn1NEED Barnen gillar numera att dricka från stora glas. Klassikerna i genren är Duralex Picardie som i storformat finns både i 36 cl och 50 cl. Jag ser framför mig en uppdatering av skåpet till sommarens alla kylda drycker.

En kylslagen måndag här hos mig, men regnet som faller gör att man nästan med blotta anblicken kan se hur trädgården sträcker på sig och blir grön. Värmen står där bakom hörnet och väntar tycks det. Med hopp om en fin start på veckan!

7 comments

  1. Ordrupgaard är en pärla – vill gärna se Pissarro utställningen. Hoppas du snart kommer dit! Har inte Wera bra t- shirt toppar? Kram Jenny

  2. Spännande med Ordrupgaard! Min bästa t-shirt är Filippa K:s i linne. Så skön! Jag har en del bastoppar från Lindex men just när det gäller toppar satsar jag gärna på kvalitet (tex Rodebjer och Whyred har fina). Kram

  3. Vår största t-shirt-sorg just nu är att den lilla blårandiga tröjan på sonens gosekanin från Po.P gav upp i dag. Den sprack efter sju år av ihärdig användning och tvätt! Och vad gör man då liksom? Finns ju inget som ersätter en kanintröja. Men för folk tycker jag att Lindex t-shirts har varit hållbara och bra!

  4. Jag vill tipsa om MQs tshirts (tror de är 2 för 299). Re är något tjockare o bra kvalité till bra pris. Jag har tvättat mina flera gånger o de håller riktigt bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.