Sommar hos Svenskt Tenn

svenskttennuteplatsOm jag kan undgå att pynta mitt hörn på www med nya bilder från Svenskt Tenn denna regniga fredag? Såklart inte. Jag tänker vara förutsägbar hela vägen. Mitt hjärta klappar i vanlig ordning för den här världen. Jag slutar aldrig att imponeras av hur man förvaltar arvet och ständigt får produkterna att kännas aktuella i nya sammanhang. I denna bildserie har man lämnat de storslagna våningarna för att fotografera i en tegelvilla. Allt går i cirklar och jag har länge förutspått att teglet kommer att få en renässans. Jag hoppas innerligt att jag lyckades avråda den läsare som mejlade mig en gång och som ville ha tankar kring om hon skulle måla sin tegelvilla vit… Samtliga bilder: Svenskt Tenn

svenskttennmatplatsJag är alltid av åsikten att man skall arbeta med det man har. Det blir sällan lyckat att styra ut något i ett helt annat uttryck än det ursprungliga. Framhäv istället detaljer och arbeta med och inte emot.

svenskttenntegelTalet om trender säger att stilleben och samlingar är på väg bort för att istället låta enskilda objekt ta plats. Det må så vara, men trender är ju en gång för alla inga riktlinjer för hur man skall tänka kring sitt hem. Jag har alltid tyckt om att inreda på detta vis och det är tacksam terapi att plocka bland ting och skapa årstidsstämningar. Jag sätter upp detta snäckfat på min önskelista. Leve stilleben!

svenskttenndukningÅrets sommarutställning på Svenskt Tenn heter Bord duka dig. Grundaren Estrid Ericson hade ofta det dukade bordet i fokus och nu presenteras åtta samtida tolkningar.

svenskttennvardagsrumMed hopp om en fin helg!

signature

3 comments

  1. Jag kom först till ditt fina fredagssvep nu. Vissa veckor är sådana. Jag bryr mig inte om den där typen av trender som säger bort med stilleben – det har ju varit mode sedan 1500-talet, haha. Gillar det du skriver – om att jobba med det man har. Jag brottas själv med tanken kring hur hårt jag ska gå fram med penseln i vårt nya furuparadis. Vi kommer hur som helst bo in oss lite – förutom i vårt sovrum som har få fönster. Hoppas du får en trevlig kväll och vecka

    1. Anncha – att måla över furu må vara hänt :). Det skall bli spännande att få följa med på ett litet hörn till ert fritidsboende. Jag är säker på att ni gör det till något eget. Klokt att låta saker ta lite tid. Ibland förvånar man sig själv genom att vänta in saker. Detsamma till dig! Fin vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *