Vintage: Tennvas och nästan fynd

I vanlig ordning har jag svårt att hålla fingrarna borta från föremål i tenn. Tenn är fortfarande underskattat om det inte kommer från Firma Svenskt Tenn. Tenn får en vacker patina och behöver inte putsas – egenskaper hos ett material som jag uppskattar. Dessutom finns det mängder av redan brukat från forna storhetstider. Mitt senaste inköp blev en trettiotalsvas med vackra detaljer. För trettioåtta kronor blev den min och fick raskt en lördagsbukett med blandat från trädgården.

De här dahliorna har jag massor av eftersom jag planterade åtta Café Au Lait. Upp kom dessa som i och för sig är fina, men inte är det några kaffelattedahlior inte.

Så köpte jag en dansk mässingskanna till växthuset och ett sådant där “nästan-fynd” som kan få en att gräma sig lite… När jag bestämde mig för att investera sjuttio kronor i Chagalls ryttare på röd häst tänkte jag först att det var kul med en angivelse av utställning på baksidan. Sedan vidtog sedvanlig runda på google och då förstod jag att det i själva verket var någon som köpt en affisch, bestämt sig för att den där texten den var ju inget kul och endast ramat in motivet och signaturen. En sådan här har det varit. Lite surt sa räven. Men fint ändå. Typ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.