7 a week – första helgen i januari

Vi går mot slutet av Trettonhelgen och jag antar att vi inte är ensamma om att ha städat ut julen denna söndag. Det är precis samma känsla varje gång granen åker ut. Ljuset, det lite mer avskalade och allt skirt grönt känns mest prioriterat av allt. För mig strålar det samman i en klassikerönskan – Stensöta från GP J Baker – och en vilja att uppdatera fönsterbrädorna med sticklingar och någon ny krukväxt.

Dubbelknäppt hundtand känns klassiskt om något – här fint stylat av Sophia Roe för H&M Magazine.

Jag får lite stora skälvan när det handlar om slagauktioner. Minns hur jag som liten satt på Syföreningsauktionerna och svettades med buden för den där åtråvärda tyllinsvepta tvålen med rosetter och fötter av pärlor… På tisdag har SVT:s Auktionssommar premiär. Två lag skall tävla om att göra de bästa fynden som skall värderas av två experter. Vi får väl se om det blir mer ploj än kvalité, men klart att man måste titta loppisråtta som man är. En av värderingsmännen (fast en kvinna då) är Maria Granström som är chef för Private Sales på Bukowskis. I senaste Hem & Antik finns ett litet porträtt och hemma hos Granström vilket fick mig att köpa en papperstidning denna gång och inte bara bläddra digitalt. Maximalt myllrande härligt, härligt.

Just nu befinner jag mig i Kina tillsammans med De Wall på jakt efter porslinets själ. Jag skulle gärna sett hans utställning på Artipelag, men den missade jag tyvärr. En julklappsbok som glädjer mig.

Efter julprogrammet tog jag fram den här fina boken och bläddrade i. Jag har bland annat lagat brysselkål a´la Mandelmanns – rekommenderas. På tisdag är det säsongsstart för det omåttligt populära programmet som tog landet med storm förra året. Jodå, jag kommer titta nu igen.

Tulpanerna har fått stå kvar för min del än så länge. Jag längtar efter min favorit – Verona – som Charlotte på Gardenflow fångat så här vackert. Jag plockar gärna själv och helst av allt med löken kvar. Den är så vacker i sig och det går att göra vackra arrangemang med ett annat uttryck.

Sarah Klang fick en att spetsa öronen i soffan i fredags. Ack, ack så bra! Lyssna på Lover eller Left me on Fire. Amore!

Väl mött nya veckan!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.