Fredagssvepet 2/18

Så fick vi fredag igen efter den första veckan efter alla helger. Veckans svep tar sin inledning i RivieraSerien gick på C More i höstas, men för mig fick den sin start i veckan på fyran. Snygga miljöer på den franska rivieran, Julia Stiles har en tjusig garderob som jetsethustru och skoj att se Lena Olin i en roll. Såpigt och jakt på sanningar – vi får se om jag stannar – men en huttrig kväll i januari gick det fint.

Linne och rotting är klassiker som ögat alltid trivs med – från Göteborgsbaserade Tell Me More.

Fin blus/H&M

På min radar – bärnsten. Det har varit så många andra stenar och kristaller i fokus, men den klassiska bärnstenen står och bankar på dörren tycker jag – speciellt i samklang med all sjuttiotalsestetik som vi inte kan få nog av för tillfället. Jag skulle gärna springa på något smycke vintage.

Jag har aldrig prenumererat eller köpt så få tidskrifter som jag gör just nu. Den digitala läsningen har till viss del ersatt, men det är också så att det är få magasin som lockar genuint. Många är likriktade, har tappat i kvalité och modetidningarna – nej – det är inte min grej längre på samma sätt. Om fler skulle se ut så här kanske jag skulle köpa några fler lösnummer. Jag tycker alltid att specialomslagen är så mycket intressantare än de vanliga – här februariutgåva av brittiska Harpers Bazaar med anledning av “Charles II: Art & Power’ exhibition” på The Queen’s Gallery i Buckingham Palace.

Torkade växter är tillbaka på bred front, vilket väl delvis får anses som en välgärning miljömässigt då det finns mycket i dikesrenen att använda sig av även denna årstid. Pampasgräs är det absolut trendigaste och jag tror att vi kommer att få se många som odlar olika gräs i sommar för att ha i buketter. Finstämd variant av den klassiska Unikko från Marimekko och Carina Seth Anderssons Urna i amberfärgat glas. Vintagetips på det – det finns massor att botanisera bland på hyllorna.

Vintagekänsla även på denna kudde från Artilleriet.

Många krukor som står tomma nu. De stora blomkedjorna lockar med rabatter på gröna växter – det blir kanske en runda dit i helgen. Gränsfors/Tambur.

Och så några lökväxter. De vita pärlhyacinterna är så fina just precis nu.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

6 comments

 1. Tack för fint fredagssvep. Jag köper inte heller tidskrifter/magasin så ofta nu för tiden. Men att kika in på din blogg är ett måste (dock första gången jag lämnar en kommentar), det är som att bläddra i ett inspirerande och glossigt magasin. Då och då klickar jag mig bakåt i bloggen, det är som att bläddrar i en stor hög sparade favorit tidskrifter/magasin. Tack för superbra blogg och även instagram!

  1. Så glad jag blir att du tog dig tid till en kommentar, Cecilia! Tusen tack för värmande ord – jag blir så glad och peppad framåt. Trevlig helg!

 2. Tack Weronica för ett fint fredagssvep sol vanligt! Gillar färgskalan, den känns så skön men inslag av gulare toner. Är det tro bara våren som är på intågande och därför faller jag som en fura för dessa toner tro? Jag är mer grön och blå annars.

  Vi har funderat länge och står nu i steget att köpa två Norrgavel Länstolar till brasrummet. Fantastiska möbler. Men nu kommer vi inte riktigt överens i färgerna. Kan vi välja olika färger på dem? Finns så många alternativ och nu helt plötsligt bara velat jag, jag vill ju ha något tidlöst och hade ett bestämt mig för en lös sits men nu säger jag fast. Hjälp!
  Vilken är din favoritkombination av trä och tyg? Hur borde jag tänka för att inte fastna i fällan, ‘just nu gillar jag den här färgen’?! Mina spontana tankar på träet är lackerat i varmgrå eller svart, eller så en såpad.. Men sits och tyg val… Ryggkudden kan man ju tack och lov variera efter årstid och behag 🙂

  Hoppas du kan berätta lite hur du själv skulle tänka i ett liknande köp, så kanske jag kan få rätsida på mina tankar. Kram

  1. Stort tack för fina ord, Josefine! Vilken kul utmaning! Jag klurar lite på den – och återkommer – kanske i ett inlägg i veckan. Det rör upp många allmänna inredningsfrågor så kanske jag tänker högt hur jag skulle göra.

 3. I helgen öppnade jag två tidningar från sitt emballage från 2016. Jag läser m a o inte heller de vanliga inredningstidningarna längre. De inspirerar inte. Ofta ser jag mer eller åtminstone lika inspirerande hem på instagram eller blogg. Din blogg tröttnar jag inte på dock. Alltid lika inspirerande och vacker. Det här svepet är inget undantag. Fint med bärnsten

  1. Visst är det konstigt! Jag som verkligen älskade magasinen – de var en viktig del av att skapa min stund i fåtöljen. Men inspiration finns på många ställen numera – och jag märker att jag blir mer och mer selektiv och kräsen. Stort tack för dina ord som glädjer mycket!

Leave a Reply

Your email address will not be published.