Fredagssvepet 6/18

Lite sådär är känslan i detta nu. Att öppna upp mot det väntande ljuset. Det har varit några fantastiska gnistrande vinterdagar med sol denna vecka – så välbehövligt energigivande. Other Stories.

Det finns mycket fint i Other Stories kollektion Rêve Éveillé som innehåller lounge wear, bland annat sidenkaftanen ovan och den här fina anteckningsboken för drömmar.

I veckan delade Elle Decoration ut sina årliga priser. Johanna Bradford vann priset för årets bästa inredningsblogg. Jag har följt Johanna sedan starten och tycker att det var himla roligt att just hon fick priset. Här kan man läsa en intervju. Fotografi: Andrea Papini/Elle Decoration.

IKEA är i vanlig ordning aktuell med nya släpp under året med olika kollektioner och designsamarbeten. I veckan kom pressbilder för  Piet Hein Eek – holländsk välkänd formgivare – och kollektionen Industriell som anländer till varuhusen 6 april. Här är ambitionen att förena hantverk och industriell produktion. Viktiga ledord är hållbarhet och bra material.

Jag fastnar nästan alltid för bilder som visar tillverkningen i miljö, så också denna gång. Här ser man vasen ovan där man haft som ambition att få en känsla av det unika genom att ta fram handgjorda modeller att gjuta från. Pressbilder: IKEA

Rapporterna från Möbelmässan har duggat tätt i sociala media under veckan. Min blick fäste på det vackra ljuset i Emma Thuns bilder från Strings monter, stylad av Lotta Agaton. Skulpturer och torkade växter? Jodå, i mängd.

En mer maximalistisk approach till bokhyllor bjuder Sofia på i ett överdådigt bokhylleinlägg. Det är så vackert myllrande och jag håller med om att högar av böcker bara tillför trevnad till ett hem.

För februari är ju lite av bokens högtid med den klassiska bokrealisationen. Förbokningen har kommit igång på nätet. Jag har scrollat lite, men tyckte inte att jag fann så mycket. Jag skall ta en djupdykning under nästa vecka och återkomma med favoriter. Här är en i alla fall.

Grythyttans katalog har kommit ut, stylad av Daniella Witte. Min bryggerigrupp ligger ihoppackad inne i växthuset – sannerligen ett vårtecken när den får komma fram från presenningarna. Vacker bedagad miljö.

Så bra den är. Så bra! Heja Sarah Klang!

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.