7 a week – andra helgen i februari

Kristin Lagerqvist har flyttat in under eget tak med sin blogg – Krickelins. Kristin är en av mina favoriter som jag följt länge mitt i ett blått universum i Varberg med kreativitet och entreprenörskap som ledstjärnor. Jag er fram emot att få fortsätta vara med på resan – inte minst när våren nalkas och växthuset öppnas upp igen.

I fredags var jag och såg Churchill-eposet Darkest Hour. Gary Oldman får väl sannolikt hämta en Oscar för sin prestation. Joe Wright har regisserat med sedvanlig fingertoppskänsla med vackra vyer och ljus, även om jag tyckte att en lite väl utstuderad scen i tunnelbanan kunde fått ett annat uttryck. Omöjligt att inte tänka på vad som hade hänt om fredsförhandlingar inletts och tyskarna kunnat få mer fäste… Kristin Scott Thomas gör ett oförglömligt porträtt av hustrun Clementine Churchill – läs intervju här. Stilen, gracen och samspelet i äktenskapet – jag skulle gärna sett mycket mer. Nu blir jag intresserad av att läsa vidare kring denna kvinna.

En annan intressant kvinna är Sigrid Hjertén (1885-1948) som är aktuell i stor utställning på Waldemarsudde. Hjertén är en av de stora modernisterna och här visas 100 verk, även av maken Isaac Grünewald och av sonen Iván Grünewald. Förra året kom en stor biografi om konstnären som ligger till grund för utställningen. Konsten visas till slutet av augusti och jag hoppas verkligen få tillfälle att se den. Pressbild: Sigrid Hjertén. Blommor i blått, 1934. Olja på duk, 65×54 cm. Foto: Hossein Sehatlou / Göteborgs konstmuseum

BBC har gjort en ny inspelning av E.M Forsters klassiker Howards End (1910). Den är mest känd som film från 1992 av ikoniska filmmakarna när det gäller brittiska kostymdramer Merchant Ivory. Nu väntar fyra delar om de tre familjerna Schlegel, Wilcox och Bast på C More på måndagar.

Det här omslaget är som en pralin i läshörnan! Nya Elle Decoration med The Apartments Tina Seidenfaden Buscks hem. Fantastico!

John Derian – känd för sin speciella värld av bilder med decopage – bland annat i den här boken – har samarbetat med Designers Guild med en ny kollektion tapeter och tyger. Det är en blandning av vintagetryck, botaniska illustrationer och blommor. En favorit är den här med snäckor.

Säsong för frökataloger! Jag har redan köpt lite – bland annat förra årets favorit Tandpetarsilja. Jag älskar de här bilderna från Harper Bazaars marsnummer som tagits vid Great Dixter. Kanske får lov att bli en papperstidning denna gång. Bild

Väl mött nya veckan!

5 comments

 1. Bästa Weronica!

  Tack för dosen inspiration som du levererar varje gång man tittar in här. Verkligen min favorit!

  Jag hade en liten undran om du kunde skriva något om sommarblommor som odlas bra i kruka på balkong? Luktärter är ett säkert kort för mig, men funderar på om man ska försöka sig på något mer i år. Gillar tanken på att kunna plocka lite från min egen balkong sen när vindarna blir varma och nätterna ljusa.

  Kram från en Veronica med V

  1. V – så glad jag blir för dina ord! Tusen tack! Jag har inte någon erfarenhet av blommor i kruka, men odlar mycket i typ dubbla pallkragar, så den jordmånen borde räcka på balkong om man satsar på lite större krukor. Kan tänka mig att man får spana på höjd och annat på fröpåsarna. Men det mesta borde gå att testa tycker jag. Och dahlior funkar även i större kruka om du vill testa det. Önskar dig många härliga sommarkvällar på din balkong!

  1. Heja länkkärlek säger jag. Jag tror att vi har så mycket på att vinna på att lyfta varandra. Du är duktig på det själv!

Leave a Reply

Your email address will not be published.