Fredagssvepet 10/18

På med långklänningen, fram med cykeln och lasta krogen full med blommor – det är fredag! Vet inte riktigt om det är realistiskt här i snömodden, men känslan får man lov att inspireras av. Fåglarna bär hoppet med sitt kvittrande och snart blir världen grön igen.

Blus/H&M.

Det här ser så spännande och vackert ut! Modedesignern Lars Nilsson har tagit fram en textilkollektion i samarbete med Svenskt Tenn. Roligt att se korsbefruktning mellan mode och inredning även på Strandvägen. Inspirationen sägs komma från Capri och Villa San Michele. Färgskalan i de handritade ränderna tilltalar och det skall bli roligt att se vilka produkter om kommer att finnas i dessa mönster. Premiär den 23 mars på Svenskt Tenn. Genom Habit.

Sandbergs nya tapetkollektion Arboretum som lanseras nästa vecka har redan fått spridning – se exempelvis hos Inredningshjälpen och Anettes Skimmer. Jag tycker alltid att det är roligt att se bilder från själva designprocessen och det bjuds man på Sandbergs blogg. Att bygga en grön koja inomhus blir möjlig med Aralia där hängande murgrönor fästs i taket. Vackert.

Pastelliga påskägg/Indiska.

Nya Elle Decoration är ett riktigt bra nummer. Det finns bland annat med ett fint reportage från Johanna Bradfords förra lägenhet, där jag speciellt tycker om texten – se det härSkönt moodboard som viskar sommar från Johannas blogg.

Jag är inte alls med när det gäller färgkoder – tänker framförallt tapet om jag funderar på väggar. Men färgkoderna fortsätter onekligen sitt segertåg där – inte minst de gröna nyanserna. Nordsjö lanserar olika kulörer med profiler – här är Malin Perssons Back to the Roots.

Sommarens “it-väska” om vi nu skall tala om sådana – runda stråväskor!

Vill ni se en stjärna – se på Maxida Märak! Och jag påminns om Leander-biografin som kom förra året. På min läslista.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.