Fredagssvepet 15/18

Så har vi fått fredag igen och influensan börjar släppa greppet om mig. Nu hoppas jag på en fin helg med mycket växthusliv med sticklingar, fröer, dahlior – sol och jord under naglarna önskar jag mig. Svårt att inte inleda detta svep med Svenska Akademien. Min vän och jag har skickat skärmdumpar till varandra hela veckan och förundrats över hur allt har utvecklats. Sara Danius är namnet på allas läppar – jag har skrivit om hennes stil bland annat här. I dag knyts blusar för att visa stöd för henne och den symbol för något så mycket större som hon har blivit. Illustration: Mats Gustafson Pressbild till utställningen på Sven Harrys där några av Danius Nobelklänningar av Pär Engsheden ställdes ut. 

När alla blusar är på tycker jag gott att man kan titta in i Danius författarskap. Den blå tvålen har länge stått på min lista – den får bli min vårläsning. Titta även på den här essäsamlingen.

Vårexplosion från Svenskt Tenn. Ack, ack – colour me happy!

Ni lyckliga skåningar som kan åka på utställningen Trädgårdsvänner i Höganäs! Många av mina favoriter finns med – bland annat Maria Åström vars vepor hänger ned från väggarna – se reportage här. Jag får nöja mig med att plocka ut lite kuddar i växthuset i helgen. Botanica/Maria Åström.

Som sagt – inne i Capri och San Michele-stämningar och vad passar då bättre än en film om kärleken mellan drottning Victoria och läkaren Axel Munthe. Förbjuden kärlek ligger kvar på SVT Play elva dagar till – passa på att se den! Folkets Bio

Även Carina Seth Andersson är med på utställningen i Höganäs som jag skrev om ovan. Hon är bland annat aktuell med ränder för Marimekko – Siluetti. Fin uppdatering av en klassiker tycker jag och bilden skvallrar om sommaren. Fler bilder hos Inredningshjälpen.

Skir klänning/H&M.

Harper´s Bazaar maj 2018

Skivan kommer i juni – smakprovet Before and After bådar gott och är veckans fredagsmusik.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

3 comments

  1. Jag ska försöka köpa mig en bok av Sara Danius på väg hem idag. Vilken bok spelar ingen roll. Bara det är Sara och jag vill stötta henne. Och självklart är det knyt i halsen idag. Självklart!

  2. Åh så härligt svep att njuta av nu mellan strykhögar och smutstvätt nyss hemkommen till Stockholm. Helsingborgsutställningen har jag helt missat så jag tackar för uppdateringen. Utvecklingen kring turerna i svenska akademien har jag däremot följt. Även på avstånd har det hela utvecklats ganska upprörande. Jag har skrivit ett inlägg om knytblusar då och nu – där man kan läsa att akademiens grundare gustav iii minsann var den som införde knytblusar i sverige. Skönt att höra att du är på benen

Leave a Reply

Your email address will not be published.