7 a week – Myllrande världar

RIGHT NOW

Ni måste bums navigera in till podden Billgren Wood och lyssna på “Trendiga textil – kulturtanten hade rätt”. För mig blev det mycket “precis så” vid lyssningen – tant i själen har man ju varit länge om man säger så, liksom textilälskare och vurmare för hantverket. Det är alltid intressant att stanna vid hur vindarna blåser och vad som känns nu. Man kan vara säker på att om man håller fast vid sin stil och det man genuint tycker om så blir man förr eller senare i ropet. Det är möjligen inget som kulturtanter eftersträvar, men att fler strävar efter att gå efter den egna kompassen, att hylla kunskap och hållbarhet samt att söka efter den typen av inspiration känns fint. Knoppen av Märta Måås-Fjetterström AB, Båstad.

& FAB

Precis så. Jag vill bara vältra mig i det gröna som så sakta håller på att återerövra naturen där ute. Favoritkampanj från Gucci 2016 med bland annat Vanessa Redgrave som fotograferades på Chatsworth i England. 

CLASSIC

På tal om textilier och ett annat ideal än det rådande svenska, är det alltid en lisa för själen att surfa runt på de brittiska sidorna för en annan typ av inspiration. Här vackert från Mulberry Home och deras kollektion Country Weekend.

EYES ON

En vårfilm för mig är The Secret Garden (1993). Jag har sett den flera gånger på Netflix, men nu är jag osäker på om den ligger kvar. Det är klassiskt förlösande och hoppingivande om det grönas helande kraft i denna tid då allt ligger framför oss. Jag läser gärna om boken också. Den klassas som barnlitteratur, men har minst lika mycket att säga till alla.

INSPIRATION

Som jag har skrivit om flera gånger här på bloggen, Karin Larsson är verkligen namnet på allas läppar för tillfället och även med i Billgren Wood i dag. Det är som om varje generation behöver upptäcka henne på nytt och det talar väl för att hon hade en tidlös egen röst i sitt skapande. Jag har läst många böcker om henne – senast I min trädgård vill jag vara Karin som jag varmt rekommenderar. Bild från Sundborn.

HOME SWEET HOME

Myllrande danskt i härlig inspirationsbild från Christina Lundsteen.

EMBRACE THE SEASON

Pang sade det i helgen i rabatterna. Nu börjar den riktiga tiden för trädgårdsbuketter. Ack som jag har längtat och ack som jag snart skall frossa!

Med hopp om en fin vecka!

4 comments

  1. Den hemlighetsfulla trädgården är en favorit här med. Vet inte hur många gånger jag läst den. Funkar vilken regnig dag som helst tillsammans med massor av hett te. Tack för din fina blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.