7 a week – sköna maj välkommen

MY PRECIOUS

Så har vi tagit steget in i den sista vårmånaden. Varmt välkommen kära maj! I går lyssnade jag i vanlig ordning på Billgren Wood och temat denna vecka är stilleben. Jodå, jag har gjort mig skyldig till en del tidstypiska manér som möjligen inte känns helt aktuella nu – exempelvis washitejpen … Stilleben är dock en bärande del av min inredningsfilosofi. Jag kan hålla med om att vissa inslag inte känns helt innovativa och att det ibland känns som om man har köpt sig in i en klubb med speciella prylar och böcker som fortfarande syns flitigt på Instagram. I grunden är det dock det bästa säsongspyntet och ett bra sätt att idka inredningsterapi. Ett av mina vintageköp i helgen blev en brevpress av Vicke Lindstrand för Kosta. Om det är något jag aldrig får nog av, så är det glas som reflekterar ljus. Nött i stilleben eller ej – tidlöst vackert för mig. Klassisk bild av Lennart Nilsson där Estrid Ericson fångar Josef Frank i en glaskula.

THE BEST VERSION

Fluffigt skärt på Vanessa Kirby i Harpes Bazaar

NEXT DOOR

Jag tittar på parasollerna från Mirlo varje vår. Så fina.

MY BEDSIDE TABLE

Albert Bonniers Klassikerserie ger i vår ut fyra poeter. Jag har två tummade samlingar av Karin Boye och Edith Södergran i bokhyllan från min ungdomstid och de är fortfarande favoriter. Det är något med årstiden också som passar för att läsa lyrik – knoppar brister ni vet.

FABULOUS

Jag skall försöka hinna läsa böckerna om Patrick Melrose av Edward St Aubyn innan jag kastar mig in i Benedict Chumberbaths tolkning som kommer som miniserie på HBO i maj.

GO GREEN

Det är mycket som står i startgroparna i trädgården nu. Förra syrénsäsongen frös bort här hos mig, så i år hoppas jag kunna hänge mig åt en av mina favoritblommor – här i maffigt arrangemang från Waldemarsudde från ett besök förra våren.

AMORE

En av de där med ett så starkt intro så att man förs tillbaka direkt till 1982. Aktuell här – och för all tid.

Sköna maj välkommen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.