Fredagssvepet 19/18 [Himmelfärd]

Så kom sommaren på besök i Himmelfärdstider. Jag sveper fram i dag istället, för jag antar att ni är många med fredagskänsla i kroppen redan nu. Rabarber! Som jag längtar! Inga egna ännu, men nu måste det väl snart finnas svenska att få tag på i mataffärerna. Förra helgen bjöds det tyska, men det känns ju minst sagt överkurs att frakta hit rabarber som snart kommer att växa oss över öronen. Hoppas på en klassisk paj i helgen!

I SAMARBETE MED BONNIERS BOKKLUBBAR

Bonniers Bokklubbar utser tillsammans med svenska folket årets bok. Böckerna som nomineras skall ha”hög språklig kvalité, vara en väl berättad historia sett till handling, karaktörer och miljö, tilltala en bred läsekrets, tillhöra svensk och utländsk skönlitteratur och vara utgiven på svenska i Sverige 1 maj 2017-30 april 2018). Här finns sidan för att läsa mer om böckerna och att rösta.

Det blir alltid lite av en mellanperiod när de varmare kläderna skall bytas ut mot svala sommarutstyrslar. Nu blir det ju inte den här temperaturen framöver utan mer normala majdagar, men – note to self – kanske ändå dags att hänga undan vinterjackorna i hallen… Vi kliver väl ändå med stora steg in i det nya. Toast

Favoritlinne från H&M – nu även i somrigt blåvitt. Se fler bilder hos Inredningshjälpen.

Danska Badehotellet är något av det puttrigaste man kan se på televisionen – just därför oftast oemotståndligt – inte minst på grund av miljöerna. På tisdag är det dags på TV 4.

Växthusliv – ja, så fort tillfälle ges! Övervintringstältet är borta och så sakta börjar sommarmiljön att byggas upp. Kristin inspirerar alltid med sitt glashus – nu även med tjusig stenläggning utanför med odlingslådor.

Jodå, när man är kunglig nörd av min kaliber är naturligtvis det stundande bröllopet i England en given höjdpunkt. Bara drygt en vecka kvar nu! På söndag kan man värma upp när SVT sänder ett program om Kungliga brudklänningar i Sverige som baseras på den utställning som var på Stockholms Slott förra året. Ikonisk bild av Grace Kelly.

På Bukowskis stundar stora auktionen Modern Art + Design. Här talar vi knappast om loppispriser, men jag tycker om att bläddra i katalogerna och njuta bildledes. Med hopp om äppleblom i helgen. Blommande fruktträd av Isaac Grünewald. 

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.