7 a week: Sommaren på besök

RIGHT NOW

Kan man tänka på så mycket annat än att vi fick sommaren på besök så här i maj? Solen gassar och ger den där allra bästa skuggan som inte kommer av något annat än riktig sommarvärme. Som växthusägare är det alltid något av en milstolpe när man sitter kvar sent på kvällen, tänder ljus och bara insuper hela den jordiga atmosfären av klorofyll. Den känslan är en av mina allra bästa. Triss i favoriter – LC-stolen, fikon och bilden är från Korbokorg.

& FAB

Sommarsmycken – har ni det? För mig är det vissa saker som jag bara bär den säsongen. Förr var det många armband, nu är det vissa halsband och även lite större ringar som på omslaget.

CLASSIC

En annan sommarklassiker är såklart stråväskan. Här tycker jag om kombinationen med sandaler och blommigt mönster på byxor och blus/Arket.

EYES ON

Med tanke på vad jag skrev ovan, så minskas mitt skärmtittande drastiskt när temperaturen går upp och växthuskvällarna är ett faktum. Jag sparar favoriter till regniga dagar. Perfekt då att ägna sig åt SKAM Austin som går på Facebook Watch. Jodå, det funkar fint detta också, även om det är svårt att slå originalet. Men det är samma manusförfattare och jag – för evigt svag för tonårsgenren – är fast igen.

INSPIRATION

När värmen slår till kan man ge sig på att man ser mig bläddrandes i samlade reportage från mönsterformgivaren Maria Åströms sommarhem i Skåne. Hemmet har bland annat varit med i Trädgårdsliv och inte minst skildrat i favoritboken Mönsterträdgård. Det är bara så tidlöst vackert och med fingertoppskänsla som vaggar in mig i tanken på den eviga sommaren.

HOME SWEET HOME

De vackra krukorna av Erika Pekkari för Svenskt Tenn har fått två nya glasyrer. Fina!

EMBRACE THE SEASON

Det är något t så in i den sommarromantiskt med gamla knotiga träd och en hängmatta! Att gunga där i silande skugga med en god bok är liksom sinnebilden av avkoppling. Sofia/ Mokkasin

Väl mött nya veckan!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.