7 a week: Blå vindar

MY PRECIOUS

Sommartemperaturerna bara fortsätter. Man blir så bortskämd och kommer förmodligen att tycka att det är tämligen kallt om temperaturerna når mer normala nivåer. Det gäller väl i vanlig ordning att försöka fånga så mycket som man bara kan. För mig är det kvällarna som är mest åtråvärda – de där riktigt fina som inte kommer av något annat än högsommarvarma dagar. Fikonträden tar fart mot himmelen som i Josef Franks klassiska Rox & Fix – en sommarfavorit.

THE BEST VERSION

Fin blus med lite nostalgisk blinkning med ståkragen/H&M.

NEXT DOOR

Layered kommer snart med en ny kollektion mattor – Modern Oriental. Jag faller för miljöbilden och sköna stilmötet mellan mattan, porträttet på väggen och matgruppen. Genom Seventeen Doors.

MY BEDSIDE TABLE

Långt ifrån allt tilltalar mig i klassiska tidningen Gods & Gårdar, men för tillfället är det en av de få tidskrifter jag prenumererar på. Jag tycker att inspirationssidorna håller hög klass och visar något annat än gängse. I det här numret är det även så fina reportage från William Morris Kelmscott Manor och keramikern Birgitta Watz ateljé.

FABULOUS

Jag klickade mig vidare från en Hemnet-länk på Facebook och hamnade på Solstigen i Nacka. När alla blickar är riktade utåt så fastnar ögat framförallt på den typen av inspiration. Här kombinationen växthus, rumskapande pergola och glasveranda – sommarbarometern stiger i topp med alla tre!

GO GREEN

I år grodde min försådd på blommor i alla fall, men några plantor blev de små gröna skotten icke. Skam den som ger sig – nästa år kanske det fungerar! Jag har direktsått i vanlig ordning och nu gror det i värmen. Det blir första året med Jungfrun i det gröna för mig. Jag känner mig inspirerad av det där lilla blå – something blue i klassisk brudklädnad – i buketter. Floret Flower

AMORE

Det är något med sommar och det blåvita porslinet. Jag använder det året runt, men att duka ut nu känns lite extra hjärtklapp. Fint att blanda – alltid – här hos Johanna.

Väl mött nya veckan!

2 comments

    1. Rejält med regn skulle det gröna behöva! Så torrt här – inte regnat på länge

Leave a Reply

Your email address will not be published.