Fredagssvepet 21/18

När man lever i symbios med årstiderna, så ligger allt fokus utomhus för tillfället. Högarna inne växer, liksom dammet i hörnen, men det känns mindre viktigt då försommaren har en i sitt grepp. Syrénerna börjar att blomma över, vilket alltid leder till visst vemod över förgängligheten, men ändå med förväntan över annat som komma skall. På ett sätt känner jag mig pirrig av all grön inspiration, på ett annat sätt söker jag efter en gnista och en glädje hit till mitt digitala rum. Jag vill ha det omedelbara igen. Det där som måste ut på något sätt. Förhoppningsvis finns lusten mitt bland en svällande pionknopp – eller något i den stilen. Jag sveper fram i alla fall, fredags om det nu är. Och börjar med att förlora mig i Artilleriets senaste gröna kampanj. Det är alltid något speciellt med tanken att flytta ut möbler rakt i naturen. När jag ser detta har jag svårt att begripa hur jag kunde lämna kvar en korgstol på en loppis för några veckor sedan. Den hade ju varit snygg precis överallt – men då tänkte jag växthus och att den var lite för stor för den tänkta platsen. Den försvann dock snabbt, så förhoppningsvis glädjer den någon annan istället. Artilleriet

Jag lyckas förmodligen inte med denna look till helgens trädgårdsarbete, men oj så tjusigt det är på bild! Nu finns Other Stories samarbete med House of Hackney ute och bilderna är som små karameller.

För lite så här är det hemma hos mig med, även om jag inte har en tjusig glasveranda som Sofia. Dahliorna trängs vid altandörrarna och i helgen skall de ut. Sofia pratar om att det gröna gått lite överstyr hos henne, men jag tycker att det är härligt med excesser. Om det är något jag vill inspirera till när det gäller trädgård så är det att försöka och att inte vara så rädd att misslyckas. Jag tyckte att så mycket var läskigt med trädgård när mitt intresse vaknade. Det verkade vara en intern klubb som kunde massor och det var ett sant framsteg när jag vågade mig på att köpa några krukor med små perenner på en plantskola. För räkna med misslyckanden! Och räkna med framgångar! Det enda sättet är att våga och att lära sig på vägen. Och nästa vår får man en ny chans igen. Tack naturen för det. Fotografi: Sofia/Mokkasin

En av mina stora formgivaridoler – Signe Persson Melin – är aktuell i en sommarutställning “Tingen måste ha utstrålning” på Vandalorum i Värnamo. Jag är inte i trakterna av Värnamo varje dag precis, men tänker att vi kan stanna till där på vägen hem från Skåne. Familjen jublade när jag presenterade denna idé kan jag säga, men förhoppningsvis kan jag få någon timma i sällskap med Signe. Pressbild: Vandalorum/Åke Hedström. 

Tid att njuta rabarber! Min har gått till saligare marker, men jag förses ändå av ett jättebestånd från mitt barndomshem. Jag skall testa Annelies kompott tänkte jag. Låter så gott som något litet till kvällste i växthuset. Fotografi: Annelie/Blomster & Bakverk

Carol är egentligen mer av en julfilm, men tipsar ändå vidare när jag såg att den nu finns på Netflix. Jag såg den i mellandagarna när den kom ut 2015 och kommer definitivt se om den en regnig dag. Den är riktigt bra och Cate Blanchetts garderob är värd att titta på bara den. Solglasögonen, broschen och handväskan!

Sommarfin topp från Heart of Lovikka.

Och bröllopet! Snudd på helgerån att sitta inne en sådan fin dag som det var förra lördagen, men brittiskt kungahus har den effekten på mig. Klänningen! Inte minst den grevinnan av Sussex bytte om till på kvällen med en av Prinsessan Dianas ringar – så elegant! Och Stand by Me i kyrkan – rysningar. Det får bli veckans fredagstoner. Love is in the air.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.