The Summer Edit I

Skolavslutning i går och med stora barn som slutar åttan och första året på gymnasiet blir det ingen “Den blomstertid nu kommer”, men det hindrar inte denna mamma från att känna sig sentimental. Det är givet en sådan dag när tidens gång känns så påtaglig. Man vill fånga in dem och stanna lite – eller åtminstone få dem att posera på någon bild – dock med strikta restriktioner i vilket sammanhang den skall få synas. Älskade barn – sommarlov! Och hela känslan så fint inkapslad av Sofia – man känner glädjen, förväntan och utsikten mot sommaren i den vackra bilden.

Så vackert Small Talk med profilen Mimi Thorisson – J´adore Mimi – hos The Way We Play.

En uteplats kantrad av olivträd på den franska landsbygden – mais oui! Fint i kubik. Fotografi: Idha Lindhag/Agent Bauer

Själv siktar jag på Skåne om en vecka och att sova bland Morris slingrande världar igen. Skjortan från förra sommaren och H&M är still going strong som en favorit.

Mer H&M – snyggt stylat accessoarspecial med systrarna Fia and Amaka Hamelijnck i Amsterdam.

Ett så fint reportage i nya Elle Decoration från Anna Holtblad och Thomas Sandells sommarhus! Tjusigt och stilsäkert med alla blommor i starka färger som kontrasterar mot den mer karga miljön. Av Gill Rendlund och Johan Sellén.

Den här bilden från Design House Stockholm på deras kudde Knot sparade jag ned från Instagram. Så fin styling av Synnöve Mork och fotografi av Brendan Austin. Så är jag alltid svag för rött och rosa och bilden får mig att tänka på en varm sommarkväll när man går in på en biograf.

Jag var alldeles för liten för att se Grease på bioduken 1978, men jag och min bästa vän blev besatta en sommar på åttiotalet. Vi låg inne i hennes vardagsrum och såg den om och om igen. När videokasetten tog slut spolade vi tillbaka och såg den en gång till. Jag tror inte att vi slet ut kasetten, men det var nog närapå. Ibland tog vi i och för sig en paus för att lyssna på Soundtracket. Kyliga vindar fick mig att gå in i går kväll och i min scrolling på streamingtjänsterna såg jag att HBO fått in filmen. Naturligtvis var jag tvungen att trycka PLAY. Och vet ni. Jag minns allt! Varenda detalj – varenda replik. Sentimentaliteten nådde nya höjder denna skolavslutningskväll, det är en sak som är säker.

Loreen

signature

7 comments

  1. Du är ju för gullig, TACK snälla! Och önskar dig underbart i Skåne. Och du, Dahlia-drottningen får man fråga en sak?! Hur funkar det där med gödsel egentligen? Ska man gödsla och hur?? Tycker det står olika precis överallt och jag vill ju göra som du, det har ju gått så bra!! Kramar!

    1. Ursäkta sent svar Sofia! Jag har hittills gödslat med kogödsel när de börjat se lite trötta ut och ser ut att behöva en skjuts. Ingen större regelbundenhet och inte för mycket – risk för mer blad än blommor. I år öser jag ut hönsgödsel på luktärter så det kanske blir test även på dahliorna. Jag får återkomma i denna delikata fråga :). Heja!

  2. Härlig inspiration ❤️
    Själv sitter jag fast på Genoas Flygplats på väg hem efter en tjänsteresa. Ligurien kan rekommenderas otroligt vackert. Trevlig helg från Åsa

  3. Åhhh, STOR igenkänning – till den gräns att den är identisk – på Grease. Var också för liten 1978 men jag tror den sändes på TV i början av 80-talet (1985?) och min kompis Linda hade VHS och kunde banda. Vi kollade på den varje dag efter skolan en hel termin. Tror vi kom upp i (minst) 60-70 tittningar. Kan fortfarande alla repliker. Samma med alla avsnitt av Fame. Vi pausade alla låtar och skrev ned texterna. Hittade några av dem i en gammal dagbok för några år sedan…OCH håller med om alla dina spaningar. Mimi Thors hus!!! Avis är bara förnamnet. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *