The summer edit II

Det är sedvanligt regn och rusk i denna ljuva sommartid. Tänk att man i år nästan hade glömt bort att precis så här kan det också vara – och är ganska ofta här på vår breddgrad. Man får skapa sitt eget solsken så gott det går. I morgon åker vi till Skåne och mina tre väderappar säger att det snart skall bli lite hyggligare än elva grader, hårda vindar och regn. Det vore fint ändå. Vackert från Other Stories.

För det är lite i detta skimmer som man gärna tänker sig sommarkvällarna. Babes in Boyland.

Och ljuset är ändå med oss när dagarna är som längst. Och alla naturens gåvor som redan finns eller som väntar runt hörnet. Artilleriet.

Och det viktigaste av allt som finns där. Alltid inom räckhåll. Det enkla. Livet.

Jag har skrivit om det svenska glaset så många gånger här på bloggen så att det närmast liknar en följetong. Och den här historien passar väl att reprisera såväl i sommar som fotbollstid.

1994. Min blivande man och jag är på bilsemester. I glasriket. Jag höjer radion när de spelar E-type. Och övertalar honom att åka tillbaka en skumpig väg mellan Orrefors och Kosta för att jag nog ändå vill köpa två karaffer istället för bara en. Tänk er den man som går med på glasbruksrace en stekhet fotbollssommar och finn någon att hålla fast vid.

Nu kommer en utställning i augusti där Karin Sköldberg, grundare av Trendgruppen PR, väljer ut sina favoriter bland det svenska glaset – The glass I like – för att sätta fokus på detta klassiska hantverk. Jag applåderar, liksom Stiliga Hem som skrivit längre här om evenemanget. Jag brukar alltid också skriva att hålla utkik efter glas på loppisar. Det finns hur mycket som helst vackert på andrahandsmarknaden!

Ett annat tips är att inspirera sig och skapa mentala bilder inför sommarens loppisturer. Jag bläddrar i gamla antiktidningar, surfar runt på Auktionshusen och scrollar instagramtaggar – min egen är #wloppisfynd Bukowskis har ett samarbete med Karin och Lisa Laserow i sommar. Det här är en helt annan nivå än loppisfynd, men ändå inspirerande när det gäller kombinationer, materialmöten och sammanhang.

Brittiska Poldark passar väl ypperligt som sommarunderhållning. Den första säsongen tyckte jag mycket om, den andra var sämre, men hoppas på att bland annat Gabriella Wilde som Caroline Penvenen kan få det hela på rätt kök igen.

Vackra toner i sommarbukett av Crazy Flowerlady som skriver hos nystartade Just Wanna Have Fun. Länktips till båda! Och vi siktar väl mot très bien i sommar. Jag önskar er en fin tid till tonerna av Hellström tills vi hörs här igen!

signature

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *