The summer edit III

Sommaren denna gång är varm, så varm och skoningslös mot allt som växer när regnet inte faller. När molnen tronar upp sig, vindarna tar i och växthuset stängs till är det nu av förväntan för det grönas skull, men det blir istället mer av barfotagång på upptorkat gräs. Kvällarna är njutbara med kvardröjande värme, men ändå svalka när ljusen tänds upp. Ack du sommar. Som vi längtar efter dig. Som det är svårt för dig att ge alla det de vill ha. Other Stories

För mig står den vandrande skuggan högst i kurs på sommaren. Jag är så glad över vårt träd där den bästa platsen finns med en god bok och med blicken upp mot alla frukter. Det ser ut att bli ett hejdundrande äppelår i år. Liksom Seventeendoors sparar jag ned bilder från @malenebirgers_world på Instagram.

Min senaste omläsning av klassiker under äppelträdet är trilogin om Mr Ripley av Patricia Highsmith. En av de snyggaste filmatiseringarna någonsin är den av den första boken med Matt Damon, Gwyneth Paltrow och Jude Law. Jag måste se om även den en regnig sommarkväll.

Solen fick lysa bäst den ville – det gick inte att vänta på moln här inte. I måndags hade Sharp Objects premiär på HBO. Jag vågar redan nu utnämna detta till sommarens bästa serie. Det är något med stämningar som skickliga regissörer kan skapa som får en in i andra världar. Och Amy Adams är briljant i huvudrollen som den trasiga reportern Camille Preaker som återvänder till sin hemstad Wind Gap för att nysta i en mordgåta. Jag har inte läst Gillian Flynns roman, så är ovetandes om intrigen här, men förstår att det är är en väg som är mörkare än mörkast. Se!

Svenskt Tenn har gjort ett fint nedslag i Estrid Ericsons sommarbostad Tolvekarna. Ja tack till en retrohammock inklädd med Frank-tyg, den utsikten och alla vackra trädgårdsmöbler.

Agatha Christie i BBC-tappning med massor av namnkunniga skådespelare – my cup of tea. Ordeal by Innocence eller Huset på Udden som den heter på svenska finns hos TV 4 i morgon.

Tjusigt i vanlig ordning från brittiska Toast. Jag har shoppat några blommiga saker från Arket på deras realisation. Hoppas att det är fint även vid uppackning!

Vackraste omslaget för tillfället till prenumeranter av brittiska Elle Decoration.

Luktärtsfrossan är här. Den bedövar med sin doft och sitt hjärtknipande romantiska löfte om den eviga sommaren. Jag skall plocka mig ett extra stort fång denna elfte juli, för det är min födelsedag.

signature

12 comments

 1. Grattis på din dag!
  Det där omslaget alltså – wow!
  Jag undrade alltid förr varför det var fel att kombinera rosa och rött eller rosa och blått och äntligen är det i te fel längre 🙂

  1. Tack snälla Emma! Ja, visst är det något extra! Papperstidningarnas sätt att locka till trogna prenumeranter – oftast betydligt tjusigare omslag än de som skall locka till köp i hyllorna. Strukturen och färgmötena – elegant! Och härligt att vissa big no-no inte finns längre!

  1. Tack snälla! Ja, själv är bäste dräng så jag gjorde en stor uppsättning till mitt födelsedagsbord :).

 2. Åh den Ripleyfilmen är då somrig! Ger boken lika härlig medelhavskänsla? (förutom den kittlande storyn)

  1. Om du tycker om filmen, så måste du läsa boken! Mycket är likt – den filmatiseringen är välgjord – men man får en liten annan bild framförallt av Marge. Rekommenderas varmt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *