Fredagssvepet 41/18

Jodå, jag startar där igen. På Nationalmuseum som slår upp sina portar nu igen. Fint möte mellan de moderna utemöblerna och den klassiska konsten här . K-special tar med oss på tur ikväll. Det ser jag fram emot i väntan på ett eget besök. Skulpturgården Fotograf: Anna Danielsson/Nationalmuseum

Other Stories visar med all tydlighet en av mina käpphästar – mixa material och strukturer för ett mer spännande sammanhang. Tweed och sammet. En tjock ulltröja med paljetter. Höstmodet är i grunden alltid likartat, så här finns det säkert fynd att göra i den egna garderoben för att se i ett nytt sammanhang.

Börsar från Svenskt Tenn

När Natalie Portman växt in ordentligt i Jackie Kennedy och lagt sig av med känslan av röstimitatör är den här filmen riktigt bra! Nära och berörande om den första tiden efter mordet på John F Kennedy 1963. Jackie finns på Netflix.

Om jag kunde hålla mig från att slå ett öga då och då på The Royal Familys livesändning på FB av dagens bröllop i Windsor mellan Prinsessan Eugenie och hennes Jack? Såklart inte! Nördigt intresserad av kungliga evenemang – och när det gäller Familjen Windsor är det alltid lite extra gottigt. Vacker klänning, bedårande brudnäbbar och Ave Maria med Andrea Bochelli. God save the queen. Queen Victorias Wedding.

Hanna Wendelbo har släppt en ny tapetkollektionApelviken för Midbec. Den dahliabuketten i pressbilden av Catarina Skoglund med foto Tove Mattsson går sannerligen inte av för hackor!

FN släppte en ny klimatrapport i veckan – läs sammanfattning hos Naturskyddsföreningen här. Så vackra löv på lunchpromenaden i skogen när jag var hundvakt i dag. Brittsommar. Men inte är jag ensam om att tänka att allt det här verkligen bara är till låns och att vi gör vårt bästa för att förstöra det? Det är lätt att känna sig liten i frågan, men allt som leder till eftertanke är bra känner jag. Det behövs stora strukturella samhällsförändringar – frågan kan liksom inte vänta.

Så får hon sjunga i år igen. Om höstlöven.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *