Årets glögg, lite pynt och mandelkakor

Årets säsongsglögg från Blossa får ingen exponering gällande flaskan hos mig. Jag förstår kopplingen till Italien med det turkosa, men inte skänker det mig någon adventsförväntan inte. Däremot är glöggen riktigt god – om man dricker den rumstempererad eller kall. Den passar inte alls att värma tycker jag. Citronerna lockade mig såklart samt kryddorna med bland annat rosmarin. Jag serverar i loppisfyndad Reijmyrekanna med lite extra smak. Glöggglasen av Carina Seth Andersson kommer från Svenskt Tenn, liksom kandelabern av Josef Frank även den från loppis.

Man märker att man går mest på loppis när man blir förundrad över att det står långa rader med saker som det bara är att plocka av. Man är ju van vid att det bara finns en! Årets julkollektion från IKEA lockade mig till varuhuset för att titta på föremålen med ekollon. Jag är särdeles förtjust i den formen och kunde inte motstå skedarna, skålen som syns nedan och de små uppläggningsfaten. Här får de samsas med loppisköpt bricka från Kaymet och glasfat från Gullaskruf.

Till glöggen passar det fint med Mandelkakor med citron. Jag gjorde enligt Annelies recept på Blomster & Bakverk. Lättbakade och perfekta små munsbitar! Här har jag även piffat med små kransar av rosmarin för att ta upp den smaken i glöggen och använda något grönt som fortfarande finns i trädgården.

Adventsförväntan.

signature

4 comments

  1. Gröna glas är så fina. Just nu känner jag ingen julkänsla här bland palmerna på Mauritius men jag kommer hem lagom till advent och då skall det drickas glögg… ♥️?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *