Återvunnen jul med blått, pepparkakor och band

Vi närmar oss White Monday som sätter fokus på cirkulära alternativ när julhandeln börjar ta fart. Här hos mig har välgörenhetsaffärerna extraöppet på måndag och visst är det fint med en dag som hyllar det redan brukade istället för konsumtion av nytt. Jenny och jag fortsätter med vårt spår inne på @baravackrating och försöker inspirera till mer vintage på olika sätt. Jag vill gärna visa på den typen av jul även här på bloggen. Här har några små kaffekoppar fått verka som ljusstakar. Arthur Percys Hyacint för Gefle är en klassisk dekor och skiner lite extra nu i tider av adventsförväntan. Jag har fäst ljusen med lite ljuslim i botten och fyllt på med pinjekottar. Ett fint sätt att använda små koppar och även ett tips att ge bort som liten gåva. Jag är inte känd för att vara någon stor DIY:are, men det här ligger inom mitt räckhåll, liksom att trä band på glasfat. Jag är mycket inne på att använda saker året runt. Att trä genom ett band i glasfatets kant gör det lite mer säsongsbetonat och redo för pepparkakorna. Min mamma kom med Ernst skurna häromdagen. Favoriter denna tid! Så jultallrikarna då som jag alltid brukar skriva om. Jag har fått önskemål om att visa dukning med dem och det kommer framöver. För nu påminner jag om det vackra i alla högar som står på loppisarna.

Ett av mina bästa tips är att spara på vackra band. Ibland får man dem med inslagna gåvor, men det finns även att köpa hos exempelvis Panduro. Ett vackert band gör mycket för stämningen och de kan återanvändas många gånger i olika sammanhang. Låt oss tänka cirkulärt denna jul!

signature

6 comments

  1. Underbart Weronica!!!
    Ser fram emot dukningstips med de blå tallrikarna.
    Hittade ytterligare 3 tallrikar i lördags till min samling med motiv jag inte hade innan, så glad man blir! Det blir som ett gift att bege sig till loppisen varje lördag.
    kram Monica

  2. Så fint! Har läst din blogg sen 2013. Du (tillsammans med Elsa Billgren) har den bästa bloggen och Instagram med en så väl avvägd blandning, en personlig touch och så bra kvalitativa tänkvärda texter och bilder. En fröjd att läsa och inspireras varje gång. Från blommor till böcker till tankar om konsumtion. För en loppisälskare som mig så är bara vintage bästa loppisguiden. Från en vintageälskare till en annan; Tack,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *