Bright Star

Jodå, jag blev golvad igen av en av mina favoritfilmer. Kan det vara den ultimata filmen att se i början av januari? Tror det! Jag talar om Bright Star – Jane Campions iscensättning från 2009 om kärleken mellan Fanny Brawne och poeten John Keats. A thing of beauty is a joy forever: It´s loveliness increases; it will never pass into nothingness är en av de mest kända raderna från Keats verk Endymion. Och den här filmen är ingenting annat än en lång estetisk upplevelse!

Kanske landar den extra fint just nu, när man längtar så förtvivlat efter ljuset? Här finns oändlig inspiration till att fånga skuggorna. Allt är så vackert.

Långa gardinvåder av blommigt tyg, skira pasteller och evig passion. Årstiderna är så fint skildrade här och blir en stor del av det som utspelar sig. Haven av vårblommor, sensommarens överflöd eller de karga grenarna – det är bara att sätta sig tillbaka och låta ögonen – och hjärtat – få sitt. Bright Star finns att streama hos HBO.

6 comments

  1. Instämmer helhjärtat, en av mina favoriter. Ett serietips är ”Howards End” på Cmoore. Älskar den gamla filmatiseringen men serien är välgjord och fylligare berättat,en fröjd för ögat; skådespelet, miljöerna, kläderna. Tack för all inspiration på din genomtänkta blogg! Hälsn. Catrin

    1. Den har jag inte sett! Har inte C More, så hoppas att den dyker upp på någon annan streamingtjänst. Jag har läst om den och vill så gärna se den! Stort tack för dina vänliga ord!

  2. Tack för en inspirerande blogg. Jag gillar mixen av inlägg om kultur, loppisfynd och inredning – utan ”pekpinnar” om vad som är god resp. dålig smak. Ett plus i kanten för att det är välskrivet och personligt utan att vara alltför privat. /Anna

    1. Vilken fin kommentar, Anna! Den sparar jag till en riktigt grå dag. Tack för att du tog dig tid att skriva till mig!

  3. Tack för filmtips! Vackert och vilsamt är precis vad jag känner för nu i januarimörkret. /Angelique

Leave a Reply

Your email address will not be published.