7 a week: Gult

Jag ser gult denna sista vecka i januari möjligen för att ingjuta lite extra till själen. Ett fönster på glänt med portugisiskt ljus på den blombuketten? Det var en bild som fick mig att stanna upp på Instagram. Jag blir alltid inspirerad av @podegaard. Det pågår diskussioner lite varstans om sociala media och vad de gör med oss – senast inne hos Johanna. Det är sannerligen en intressant fråga att fundera kring. Själv tänker jag att det är vi som skapar dessa platser och vill man ha förändring så får man börja med sig själv. Jag tror att vi har blivit mycket mer selektiva nu, vilket gör att det kan bli svårare att nå fram i bruset. Eller lättare! Förhoppningsvis gör man saker som andra tycker om och därför gör de valet att fortsätta följa.

Det står inte MMF i kanten på väggbonaderna på loppis, men däremot finns det många att välja bland. Det är ingen vild gissning att vi kommer se mycket mer av liknande framöver i kölvattnet av vurmen för hemslöjd. Jag har hittills inte funnit någon som jag klickat helt med, men det hoppas jag göra under året. Denna vackra finns till försäljning hos Bukowskis.

En tämligen gräslig titel – SMILF – men om man bortser från den finner man en svart komedi med många bottnar om ensamstående mamman Bridget som kämpar med livet i stort i Boston. Rosie O´Donnell är så bra som mormor Tutu. Den andra säsongen har precis haft premiär på HBO. Rekommenderas!

Estrid Ericsons klassiska elefanter i gult brukar trampa framåt vårkanten, men nu är de redan i fåtöljen här hemma. Ett inredningsmässigt vitaminpiller.

Alessis citronpress – trendigast av allt på nittiotalet. Jag köpte aldrig någon, men visst är den skulpturalt elegant? Det är citrontider och bra priser på de ekologiska så nu kan man slösa med det syrliga. En paj månne? Ja, så får det nog bli.

Manchester igen – denna gång med gula ränder till. Fint från Arket.

I mars (14 mars-22 september) öppnar en stor utställning om den danske möbelarkitekten Finn Juhl på Nationalmuseum. Muséet har lånat in möbler och inredning från danska Ordrupgaard som är stängt för ombyggnad. Där kan man i vanliga fall besöka Finn Juhls hus som stod klart 1942, men nu sätts miljöerna upp i Stockholm istället. Jag har velat besöka Ordrupgaard länge, men får kanske ta en förhandstitt på det hela hos Nationalmuseum då.

Väl mött nya veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.