Fredagssvepet 5/2019

Vi har den första dagen i februari. Även om det är en vintermånad vet jag att ljuset kommer tillbaka på allvar och att när solen börjar värma kan jag vara ute i växthuset igen. Nu är det mesta täckt av presenningar, men det är inte så långt bort nu att lätta på dem och ta ut det stora planteringsbordet för den första sysslan som förebådar vår – pelargonerna. Hoppfullt!

Den klassiska String-hyllan kommer nu med ett galvaniserat sortiment som passar utomhus. Mitt växthus är på mur och glasat, men om man hade en hel vägg skulle detta vara tjusigt.

Ett tips på frö till sommaren är solrosen Double Sunking. Jag blev extra sugen på att testa den när jag såg bilderna hos @annikasnaturligating. De var slut när jag köpte mina fröer förra gången, men nu fick jag tag i en påse. Ser fram emot att testa dessa små solar! Vincent van Gogh

Det har släppts några nya bilder från kommande säsongen av The Crown. De flesta skådespelarna är utbytta när tiden hoppar framåt och nu är det Olivia Coleman som spelar drottningen. Efter att ha sett henne så bra i The Favourite som jag skrev om här, kastade jag mig över Broadchurch på Netflix. Den har visats på svenskt tv, men då hoppade jag över den. Nu befinner jag mig i början av säsong två av tre. Rekommenderas!

Blus/H&M.

Necessär/Svenskt Tenn.

IKEA firar Billy fyrtio år med en specialutgåva i gult. Sannerligen en färgklick! Jag blir faktiskt lite sugen på att sätta upp i mitt Morrisrum. Får se om djärvheten står mig bi, eller om det blir någon mer neutral förvaring.

Fler varianter av den klassiska Spruzzi-keramiken från Italien. Svårt att inte falla för den gula assietten/Tambur.

Förra helgen såg vi om The talented Mr Ripley. Jag har sett den ett antal gånger och ännu en gång slås jag av den tidlösa och vackra skildringen av det italienska. Jude Law och Gwyneth Paltrow är så tjusiga här. Inte helt fel att vila ögonen på dessa vyer när snön faller utanför fönstret.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.