Fredagssvepet 6/2019

Så fick vi fredag igen i inledningen av februari. Det är låga energinivåer, extra mycket honung i tekoppen och många klyftor blodapelsin precis som det brukar vara denna tid på året. Jag inleder med ett av mina favoritmönster – Ekblad av Maria Åström – som jag efterlyst bland annat här. Nu finns det med på Svensk Hemslöjds utställning, så jag hoppas att det betyder att det finns till försäljning också. Rakt upp på min önskelista!

Asplunds moderna klassiker Snö firar 25 år. Vi har vitrinskåp här hemma – verkligen ett köp för livet. Pressmeddelandet om “Årets nyhet. Ingen nyhet” har fått uppmärksamhet vilket är välförtjänt i tider av hållbarhet. “Vi vill istället förnya synen på möbler och rikta strålkastaren mot hållbarhet. En bra möbel ska leva längre än nästa års designmässa. Den ska äga en kvalitet i material, funktion och design som gör den till överlevare och klassiker”.

Elle Decoration delade ut priset till den bästa svenska designen i veckan. Lars Nilssons textilkollektion för Svenskt Tenn vann i kategorin årets textil. Jag skrev om den här när den kom. Tygerna är verkligen så vackra – här Debussy.

Uppladdning inför helgens loppisrunda ingår alltid i fredagskänslan. Jag spanar alltid på lampavdelningen – helt plötsligt står det en maffig pjäs av Carl Fagerlund där! Det här paret finns hos Bukowskis nu med vackra skärmar med GP J Bakers Stensöta.

Den tredje säsongen av Saknad, aldrig glömd hade premiär på SVT förra helgen. Jag har dock inte sett de andra säsongerna, så jag har gett mig i kast med dem. Jag gillar det, inte minst Nicola Walker. Alla tre delarna finns på SVT Play.

Jag har ett par riktigt vildvuxna Dr Westerlund här inne och snart är det dags för sticklingar. Jag väntar nog någon vecka till. Det blir ljusare för varje dag och just ljus är något som dessa små är i stort behov av.

Klänning/Arket.

I helgen skall jag även titta mer på bokrealisationen. Jag har redan bokmärkt Tove Janssons samlingar.

Fler som hoppade till i soffan under förra veckans På Spåret med Bror Gunnar Jansson? Så himla bra! Fotografi: Johan Sandberg

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

6 comments

    1. Aha! Visst är han bra! Jag har lyssnat lite, men alldeles glömt bort. Nu hörs han mer i högtalarna här igen. Och han var så bra i På spåret! Kul att du gillar, Emma!

  1. Dina svep är alltid efterlängtade. Humörhöjare när regnet öser ner 🙂 och min man tycker det är för tidigt att längta till våren… Trevlig helg!

    1. Tack snälla Karin! Ja, man har ju en del längtan framför sig om man börjar tidigt :). Jag försöker nog vara i säsong så mycket som möjligt, men visst har vi mycket framför oss nu! Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *