7 a week: Avslutningen på februari

Årets andra månad går mot sitt slut. Ljuset är på väg tillbaka och som vi behöver det vi tappra nordbor. Stadsromantik med öppen gisten dörr mot fransk snirklig balkong i IKEA:s bilder för kollektionen Tänkvärd som kommer till varuhusen 1 april. Fina saker i rotting och korg om man inte får sitt lystmäte och behov uppfyllt på loppisrundan.

Jodå, anglofil hela vägen och naturligtvis tyckte jag därför extra mycket om Billgren Wood förra veckan då det var Rule Britannia för hela slanten. Plum Sykes Cotswold-hus som publicerades i Vogue 2016 åker runt lite nu igen efter avsnittet. Mönstermixat, mycket textilier och vackra detaljer – my cup of tea. Vid soffan står ett klassiskt Butler Tray. Jag spanar på mina loppisrundor – förekommer då och då men har varit i dåligt skick. Fina är de!

Inspirerande dukning med frukter och nötter som bordsdekorationer från @valdirose genom Elsa Billgren. I år kommer påsken så sent, så jag tror att man är sugen på mer än några kala björkkvistar när vi kommer så långt. Jag gjorde en krans av olivkvistar i min Georg Jensen-ljusstake för några år sedan – kanske blir någon variant av det tillsammans med citroner.

Ett av mina favoritporslin – Napoleon Ivy från Wedgwood genom @metropolauktioner

Tjusig affisch av Matisse som finns till salu hos Bukowskis nu. Ögonen letar sig till färger nu och det brukar kulminera i påsken för min del.

Vilket makalöst trapphus! Jag fann min väg till David Bagares gata 10 genom Seventeendoors. Objektet finns i Stukatörens hus – en fastighet från slutet av 1800-talet som användes som showroom för stukatören Axel Notini. Det är något mycket speciellt med trapphus som dessa. När jag romantiserar detta tycks jag ha förträngt alla år i tjugotalshus med en hiss där vår vagn gick in med en millimeter till godo… Sagolikt vackert är det!

Trendenser ledde mig till denna bild som promotar utomhusfärger från Jotun. Jag påminns igen om det vackra att måla i olika gröna nyanser när det gäller utemiljö. Jag skrev bland annat om nyansen Övedsgrön här. Det kanske är dags för dessa blomlådor till sommaren i en grön nyans?

Väl mött nya veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.