Fredagssvepet 12/2019

Vi har passerat Vårdagjämningen, vilket på allvar betyder att vi går mot ljusare tider. Det gröna ögat börjar arbeta för fullt och i helgen är det bland annat dags för att plantera luktärter. Förhoppningsvis stannar lite av värmen och solen som denna fredag bjuder på. IKEA lanserar några nya trädgårdssoffor som har säljstart i början av april. Visst är Brusen som ett utropstecken mitt i det gröna! Foto: IKEA:Livet hemma Styling: Anna Lenskog Foto: Kristoffer Jonsson

Trädgårdsmässan pågår i Stockholm och traditionsenligt presenteras Årets pelargon. I år är det serien Brocade. På bilden syns Brocade Salmon Night med sina speciella blad som kontrasteras med de fyllda blommorna. Fin färg som jag måste titta närmare på. Pressbild: Blomsterfrämjandet/Lina Arvidsson

Stockholms Auktionsverk håller en intressant auktion kring “Kvinnliga konstnärer – berömda och bortglömda”200 verk ropas ut med nära 100 konstnärer över ett stort tidsspann. Det finns så mycket fint – bland annat Ella Wanners självporträtt från 1925. Se broschyr här.

En ny tapetkollektion presenterades förra veckan av Långelid/von Brömssen och Ulricehamns tapetfabrik. På bilden syns The Butterfly Effect/Engelska Tapetmagasinet.

På Fotografiska pågår en stor utställning med Jesper Waldersten All over till 9 juni. 250 fotografiska och rörliga verk presenteras kring den övergripande frågeställningen vad det innebär att vara människa. Pressbild: Fotografiska

Kreatören Hanna Wendelbo har precis kommit ut med sin första bok – Hannas blomsterpill och mönsterlek. Även om jag är en riktig trädgårdsmänniska har jag inte fastnat för det populära nöjet att göra mandalas med levande material. Vem vet? Jag kanske gör ett försök efter att ha bläddrat i denna bok. Kreativitet brukar smitta – speciellt Hannas. Pressbild: Roos & Tegnér. Fotograf: Jenny Brandt

Tjusig hatt/Other Stories

Veckans fredagstoner: Weeping Willows nya. Pressbild: Johan Bergmark.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

3 comments

  1. Fastnat för samma saker : ) Var på fotografiska i lördags, stor behållning av JW, så underfundigt många gånger! O den röda soffan såg jag på Ikea i veckan, behöver bara övertala vissa att den går att sitta i…

    1. Haha! Skulpturalt obekväm snyggsoffa som jag sade till en vän 🙂 Nog mer en sådan där att sitta i korta stunder, att skapa siktdjup i trädgården eller att bulla upp med dyna och massor av kuddar. Härligt att höra om utställningen! Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *