Påskinspiration

Påsken kommer så sent i år, så jag är fullt redo för vårdekorationer. Jag tar en titt tillbaka i arkivet under några år. Förra året var det blått porslin tillsammans med en bordsuppsättning av det som fanns i trädgård och växthus. Tårtan gör jag till varje påsk – Monica Ahlbergs Påskpassion.

Dukningen var myllrande med mönsterblandning och många lökar för att hylla det växande.

Jag gjorde även en nyttigare tårta till påskdagarna. Att dekorera bakverk med penséer är en klassiker som är fin. De är ätbara även om de mest blir till dekoration.


Färgglad påsk för några år sedan. Klara färger och tapeten i matrummet poppar lite extra till dessa kombinationer. Gula ljus tillsammans med klassiska påskliljor.

Utslaget björkris till oss som inte är allergiker. I år kommer nästan naturen vara ikapp när påsken nalkas. Men visst är det något särskilt med de där spröda gröna bladen!

Växthuset väntar fortfarande på sin första påskmiddag. Det är roligt att pynta lite här ute också. Denna vecka öppnar loppisarna här upp för sitt påskpynt, så hoppet lever om något fint vintage att komplettera med!

Under våren är jag särdeles förtjust i hyacinter och narcisser. Fjädrar känns som om de nästan har försvunnit från pyntet. Jag har gamla fasanfjädrar som jag sparat i många år – de får komma fram igen.

Förra året hade jag vass i riset. Vipporna påminner om det skira i fjädrar och kanske blir det något liknande i år igen.

Året innan det gjorde jag en påskkrans av den klassiska Season-ljusstaken från Georg Jensen. Jag satte i milt gröna ljus, virade runt olivkvistar tillsammans med lite björkris och lade i ägg som i ett rede.

Nu öppnar jag för vårpyntet! Det är fyra veckor till påskveckan, men dessa stämningar känns inspirerande nu.

2 comments

  1. Det här är på riktigt det vackraste blogginlägg jag sett! Såg först snabbt i telefonen men måste flytta över till datorn för att få större bilder. De är underbara! Nu är jag fylld av påskinspiration – tack!

  2. Som vanligt, helt oemotståndliga bilder. Så fantastiskt vackert.
    Älskar dina kompositioner och färger. Flyttar in i dina bilder.
    Tack för inspiration.

Leave a Reply

Your email address will not be published.