Fredagssvepet 13/19

Så går vi mot helg igen. Jag siktar på mycket tid ute i växthuset med jord under naglarna. De första luktärterna har börjat att titta upp och dahliorna anlände i veckan. Dags att förbereda för att få dem i jord. Jag får många frågor kring dahlior och lovar att återkomma till dem snart. Men först sveper jag fram och börjar med de affischer som släpptes till veckan till Downton Abbey-filmen som har premiär i höst. Det är alltid lite tveeggat med en film även om det säkerligen blir visuellt överdåd. Jag tyckte att jag var tillfreds med det slut som gavs, men kommer naturligtvis inte kunna hejda mig från att frossa i allt som rör denna film.

H&M Home firar påsk med knalligt gult och lite mildare grön i en fin kombination. Jag tror att kampanjen är fotograferad i lite varmare omgivningar där man ligger före säsongsmässigt. Solrosor till påsk känns på tok för tidigt!

Slottsträdgården Ulriksdal är ett favoritställe, där det alltid är ett nöje att gå runt och botanisera i växthusen innan man slår sig ned i caféet. Nu på våren brukar de exempelvis ha så fina egenodlade pelargoner. En ny kokbok kommer i dagarna. Framsidan ser så inbjudande ut och man blir inspirerad till vegetariska rätter till påskbordet.

Namnkunniga designern Emma Olbers har gjort en lampa – Knixhult – för IKEA. Tanken är att använda bambu som annars skulle ha kasserats som en del i lampans uttryck. Riktigt fin om man är ute efter en liten lampa.

Arket har släppt en kollektion med Liberty-tyger. Så fint och somrigt!

Mitt bland allt arbete med alla små fröer och torra dahliaknölar gäller det att se visionen framför sig om allt i blom. Alla steg har förvisso sin charm, men härligt att tänka sig ett fält av vallmo. Léon Giran-Max/Auktion hos Christies 10 april.

Nästa vecka släpps en kollektion för det gröna av Lisa Bengtsson för Ellos. Det är Alice i Underlandet-känsla med lekfulla proportioner. Ett jättekörsbär måhända? Se mer här.

På söndag sänds den sista delen av BBC:s filmatisering av Les Misérables. Det är stora känslor – mycket svart och vitt – men jag tycker att det fungerar i detta sammanhang. Jag har som sagt en bakgrund som musikalnörd i mina ungdomsår och nu lyssnar jag igen på en del av sångerna. Om ni tycker om serien ger det en extra dimension med musik till.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

2 comments

  1. Visst var serien Downton Abbey helt fantastisk med alla vackra kläder och interiörer. I höstas när vi bilade i Cotswold besökte vi en av inspelingplatserna.

    Iår blir det direkt sådd av luktärtorna.

    Vårhälsningar från Gotland

    1. Låter underbart med brittisk slottsspaning! Mina luktärter börjar kika upp nu så snart får de åka ut i växthuset. Så härligt att se fram emot en ny säsong!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *