Växthuset i påskveckan

När vi träder in i påskveckan hoppas jag verkligen att vi har klarat av alla sjukdomar för denna gång. Med solen kommer energin och känslan av att allt börjar om igen. I helgen plockade jag de allra första vitsipporna. Det är väl ett tecken om något även om kylan envist hänger kvar. I glashuset är det varmt, men på nätterna fryser vattnet i kannorna därute. Till påsken ser det dock ut som om värmen är på ingång. Härligt.

Jag har ännu en gång misslyckats med att förså aster och zinnia. Det är möjligen inte meningen att jag skall driva dem, för allt annat växer som det ska här hos mig. Nåväl, jag gjorde ett försök i alla fall och kanske har jag glömt detta misslyckande till nästa spirande vår… Jag siktar på direktsådden ute istället, men än är det ett tag till. Just nu är det mest pyssel med pelargonsticklingar och att flytta växter fram och tillbaka till bubbelplasttältet här ute. Det är stora kontraster mellan natt och dag. Det skall bli skönt för växterna med lite grönbete när frosten snart tycks släppa sitt grepp för denna gång.

Några nya loppisfynd till växthuset har det blivit. Solen bleker skoningslöst här ute. Jag har kuddar som måste räddas undan ljuset när det gassar för fullt, men det känns bra att kunna ha sådana som får ligga framme och blekas bäst de vill. Perfekt då med second hand. Just här hittade jag fint från Cchatwal & Jonsson för tjugonio kronor samt linnekuddar med tofsar i hörnen från Ernst som faktiskt var oanvända för samma pris. På samma runda fann jag även en Holmegaardkruka. Det är alltid värt att spana efter användbara saker. De här såg jag direkt att de skulle passa ute i växthuset. Det är bra att ha några olika stilkompasser när man sakletar. Här ute fungerar lite annat än inomhus. Kul med lite olika stilar där olika saker kan få skina.

Så det kan måhända bli påskduk på utebordet – Hönor från Frösö handtryck – och kanske grädda våfflor ute i solen under påsken. Nu vill jag verkligen bara vara ute varenda möjlig stund. Om värmen puffar till blir det säkerligen snart en grön värld därute. Som sagt – nu börjar allt om igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.